Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Dobó Krisztián

Gyerekek a kálvárián

2023.03.20
07:31
2023.03.20
16:18
Forrás
Pannon RTV
Jézus szenvedéseire és kereszthalálára emlékeztek délután Szabadkán. A keresztúti ájtatosságon ezúttal gyerekek mentek végig a tizennégy stáción.

Jézus utolsó útja körülbelül másfél kilométeres útszakasz volt, amíg a kereszttel felment a Golgotára. Ma sok helyen a templomokban, vagy a kálváriadombokon emlékeznek meg Krisztus szenvedéséről a keresztúti ájtatosság során, így volt ez Szabadkán is, a Zombori úti kálvárián.

Szarapka Urbán Petra: „Jézus nagyon szenvedett, mert a kereszt nagyon nehéz volt. Háromszor elesett, és a katonák pedig verték.”
Horvát Leon: „Nagyon sajnálom, hogy ezeken kellett átmennie, de tudom, hogy ezt mind értünk tette, hogy megváltsa a bűneinket.”

A legnagyobb szenvedés nem is a keresztre feszítés, hanem az odavezető út volt - mondta el Józsa Gáspár, püspöki titkár: „A gyerekek közül kevesebben tapasztalták meg a szenvedést. Gyermeki módon ezt nekik is valahogy át kell adni, hogy átérezzék, hogy Krisztussal együtt tudjanak érezni, és nemcsak Krisztus keresztútját tudják valahogy felfogni és megérteni, hanem azt is, hogy  a legközelebbi rokonok is elmúlnak, megbetegednek mellettünk, hogy azt is valahogy könnyebben fel tudják fogni.”

A szenvedés és az elmúlás is része az életünknek. Ezt próbálja bemutatni a keresztút.

keresztút
Kálvária
Szabadka

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű