Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A gyerekeké volt a főszerep Magyarkanizsán

2019.04.06
12:37
2019.04.06
18:36
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a 12. Gyermekfesztivált a helyi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában, ahol a fiatalok idén 13 kategóriában mérhették össze tudásukat. Volt ének, zene és tánc is a rendezvényen.

A fesztivált a helyi általános iskola kórusa nyitotta meg, majd Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester és Bíró Edit, a helyi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatója köszöntötte a jelenlevőket.

A fesztiválon a testvértelepülések iskolái is képviseltették magukat. Romániából, Magyarországról és a közép-szerbiai Svilajnacról is érkeztek résztvevők. A nagykanizsai Bécs Fanni Karinthy Frigyes egyik versével nevezett be a versmondó kategóriában: „A magyartanárom, Bartai Ilona készített fel erre a versenyre. A vers azt adja át, hogy a szerző, Karinthy Frigyes egy titkot őriz magában, amit mindenkivel meg szeretne osztani, és tulajdonképpen ezt mondja el a vers.”

Háromtagú zsűri döntött a produkciókról. Tolnay Ilona az alsós korosztálynál a zene kategóriában zsűrizett.

Tolnay Ilona, zsűritag, Királyhalom: „Szeretek mindig pozitívan hozzáállni, tehát minden produkcióban van valami jó. Vagy az ügyesség vagy a kiállás, vagy akár az esztétika, a bátorság, muzikalitás, ritmusérzék. Nagyon sok mindenre kell odafigyelni.”

A fesztivál a verseny és a tanulás mellett a gyerekek barátkozásáról, játékról is szól - mondják a szervezők.

Sarnyai Éva, szervező, Jovan Jovanović Zmaj Á.I., Magyarkanizsa: „A Gyerekfesztivál már elég hosszú múlttal rendelkezik, a kategóriák maradtak, amik eddig is voltak, vagyis lesz hangszeres kategória, ének, tánc, mesemondás, versmondás. Összesen tizenhárom kategóriában fogják a gyerekek megmérettetni magukat.”

A Gyermekfesztivál kísérőprogramjaként meghirdették a „Világ és én” elnevezésű rajzpályázatot is. A rajzokat az iskola előcsarnokában állították ki, a legjobbak pedig jutalomban részesültek.

Magyarkanizsa
gyermekfesztivál

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.