Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A gyerekeké volt a főszerep Magyarkanizsán

2019-04-06
12:37
2019-04-06
18:36
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a 12. Gyermekfesztivált a helyi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában, ahol a fiatalok idén 13 kategóriában mérhették össze tudásukat. Volt ének, zene és tánc is a rendezvényen.

A fesztivált a helyi általános iskola kórusa nyitotta meg, majd Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester és Bíró Edit, a helyi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatója köszöntötte a jelenlevőket.

A fesztiválon a testvértelepülések iskolái is képviseltették magukat. Romániából, Magyarországról és a közép-szerbiai Svilajnacról is érkeztek résztvevők. A nagykanizsai Bécs Fanni Karinthy Frigyes egyik versével nevezett be a versmondó kategóriában: „A magyartanárom, Bartai Ilona készített fel erre a versenyre. A vers azt adja át, hogy a szerző, Karinthy Frigyes egy titkot őriz magában, amit mindenkivel meg szeretne osztani, és tulajdonképpen ezt mondja el a vers.”

Háromtagú zsűri döntött a produkciókról. Tolnay Ilona az alsós korosztálynál a zene kategóriában zsűrizett.

Tolnay Ilona, zsűritag, Királyhalom: „Szeretek mindig pozitívan hozzáállni, tehát minden produkcióban van valami jó. Vagy az ügyesség vagy a kiállás, vagy akár az esztétika, a bátorság, muzikalitás, ritmusérzék. Nagyon sok mindenre kell odafigyelni.”

A fesztivál a verseny és a tanulás mellett a gyerekek barátkozásáról, játékról is szól - mondják a szervezők.

Sarnyai Éva, szervező, Jovan Jovanović Zmaj Á.I., Magyarkanizsa: „A Gyerekfesztivál már elég hosszú múlttal rendelkezik, a kategóriák maradtak, amik eddig is voltak, vagyis lesz hangszeres kategória, ének, tánc, mesemondás, versmondás. Összesen tizenhárom kategóriában fogják a gyerekek megmérettetni magukat.”

A Gyermekfesztivál kísérőprogramjaként meghirdették a „Világ és én” elnevezésű rajzpályázatot is. A rajzokat az iskola előcsarnokában állították ki, a legjobbak pedig jutalomban részesültek.

Magyarkanizsa
gyermekfesztivál

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.