Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Gyerekenciklopédiák, házi olvasmányok, regények

2019.03.20
17:01
2019.03.20
17:48
Forrás
Pannon RTV
Egyebek között ezeket tartalmazza az a könyvadomány, amelyet a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola visnyeváci és dusanovói kihelyezett tagozata kapott a szabadkai önkormányzattól.

Az adományt az önkormányzat illetékesei a Szabadka központjában jelenleg is zajló könyvvásár szervezőivel és a tanítónőkkel közösen állították össze.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskola visnyeváci és dusanovói kihelyezett tagozatán összesen hatvan iskolás tanul szerb tannyelven. Ők kaphatják meg a 25 ezer dinár értékű könyvadományt.

Szabó Gábor, igazgatóhelyettes, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „A visnyeváci kihelyezett tagozat tanítónői intézték a könyvek beszerzését illetve a donáció pályázatát. Pontosan nem tudom miért minket választottak, de nagyon örülünk, hogy ez így esett és nekünk ítélték ezeket a gyönyörű szép könyveket.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A Szabadka főterén zajló könyvvásáron a város önkormányzata nevében Nataša Aleksić, a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja adta át a több mint harminc könyvet.

Nataša Aleksić, oktatási ügyekkel megbízott tag, Szabadka VT: „A könyvkiadók, ahogyan az előző években is, hozzánk fordultak együttműködési szándékukkal. Az együttműködésünk abban valósul meg, hogy a kiállítókkal nem fizettetjük meg a helypénzt. Ennek fejében ők könyvcsomagot ajándékoznak az adott iskoláknak.”

Ezidáig a szabadkai Kolevka Gyermekotthon, és a Dositej Obradović Iskolaközpont részesült könyvadományban a könyvvásár kiállítóinak és a szabadkai önkormányzatnak köszönhetően.

könyvadomány
Szabadka

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.