Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Gyereket a magasba!

2022.09.24
15:47
2022.09.24
16:57
Forrás
Pannon RTV
Idén is a magasba emelték gyermeküket a szülők.

A budapesti Három királyfi, három királylány mozgalom határon átívelő akciójának, a Gyereket a magasba! című programnak a célja, hogy a résztvevők kiálljanak a gyermekvállalás és a családalapítás fontossága mellett. A mozgalom vajdasági partnerszervezete a VM4K. Több vajdasági településen is megszervezték az akciót. A palicsi Magyar Művelődési Központban a szülők és gyermekek közös játékokon és foglalkozásokon vehettek részt, majd 11 órakor, a többi településsel egy időben a szülők magasba emelték gyermeküket.

Szalai Andrea, szakmai referens, VM4K: Az idén első alkalommal került megszervezésre egész Vajdaságban a Gyereket a magasba! elnevezésű program. Ez a budapesti székhelyű Három király, három királylány szervezet kezdeményezése. Az egész Kárpát-medencében 11 órakor a magasba emelték a gyermekeket. Ezzel is kiállva a családalapítás, a gyermekvállalás fontossága mellett.

Gyereket a magasba!
Palics
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű