Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

2023.06.02
16:49
2023.06.02
18:38
Forrás
Pannon RTV
Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

A gyerekfesztivált a Művészetek Háza színháztermében szervezték meg, ami a helyi általános iskolás diákok közös köszöntő dalával kezdődött meg, majd Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester és Szepesi Zoltán a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatója köszöntötte az esemény résztvevőit. Ezt követően pedig számos egyéni és csoportos produkciót láthatott a közönség.

Ábrahám Antal, tanuló, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Ezek a szívek az előadáshoz kellenek, és az előadásunk lényege, hogy a fesztiválon táncoljuk, jól érezzük magunkat. A szövegben is van, hogy mutasd meg, hogy mekkora a szíves és onnan jött, az ötlet, hogy ilyen zöld és piros szíveket ragasszunk fel magunknak.”

Ebben az évben a gyerekek 8 kategóriában versenyezhettek. A község összes általános iskolája képviselte magát az eseményen, valamint Svilajnacról a testvériskola. Ebben az évben kivételesen a magyarországi testvériskolák nem tudtak jelen lenni.

Csányi Tamara, szervező: „Sok szempontból fontos szerintem ez a fesztivál. Most azért, mert a covid óta először sikerült újra egyesíteni és összehozni ezeket az iskolákat erre a fesztiválra. Fontos a találkozás és a gyerekeknek nagyon fontos volt, hogy megmutathassák azt, hogy mennyire ügyesek.”

A 15. Gyerekfesztivál eredményhirdetéssel és egy kötetlen esti táncos programmal zárult a késő délutáni órákban.

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.