Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Gyermek-istentisztelet Bácsfeketehegyen

2022.12.18
18:06
2022.12.18
19:36
Forrás
Pannon RTV
Gyerekek vették birtokukba a bácsfeketehegyi református templomot advent negyedik vasárnapján. A környéken egyedülálló karácsonyi gyermek-istentiszteleten egyházi karácsonyi versek, énekek csendültek fel.

Az ünnepélyes bevonulás és köszöntő után a gyerekek karácsonyi műsora kapta a főszerepet a bácsfeketehegyi református templomban.

Szabó Sarolta, Bácsfeketehegy:
„Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük. Én egy verssel készültem és a gyerekkórussal lépek fel.

Miladinovity Csongor, Bácsfeketehegy: Nekem a legkedvesebb énekem a Krisztus születéséről című ének. A versről annyit mondanék, hogy nagyon jó lesz. A karácsonyt is nagyon várom.

Az ünnepségre új kórus is alakult.

Kaszás Éva, kántor, Bácsfeketehegy:
Egyházi énekeket vettünk, de nem csak egyháziakat énekelünk, van egy meglepetésünk is, egy világi ének. A kórussal terveim vannak, nemcsak most karácsonyra szeretnénk fellépéssel készülni, hanem ez állandó lenne. 30-35 gyerekkel dolgozok és nagyon lelkesek.

A gyermeki tisztaság, a várakozás öröme hatotta át az istentiszteletet, amelynek középpontjában a jézusi szeretet áll - mondta Orosz Attila, bácskai református esperes.

Orosz Attila, bácskai református esperes, Bácsfeketehegy:
Ez egy rendhagyó istentiszteleti alkalom, közel száz éves múltra tekint vissza, amennyire tudjuk, ezt még Ágoston Sándor néhai püspök, egyházalapító püspökünk vezette be, és azóta generációról generációra öröklődik. Valójában a karácsony megünneplése a célja, úgy, hogy a gyerekeket is bevonjuk. Egyébként nálunk nincs külön gyermek-istentisztelet, ez az egy van, de egyik legtömegesebb alkalmunk.

Ajándékcsomaggal, a gyülekezet hölgy tagjai jóvoltából pedig fonott kaláccsal is megajándékozták a lelkes gyereksereget. A hagyományos fonott kalácsból idén ezerhatszáz darab készült, és a felnőtteket is megajándékozták vele.

Bácsfeketehegy
gyermek-istentisztelet
Orosz Attila
advent

Most

Népszerű