Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

2019-11-22
13:46
2019-11-22
17:51
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Az ingyenes ellenőrzésre Nataša Momčilović két négyéves gyermekével érkezett. Hatéves fiát is elhozta már ide korábban: „Véleményem szerint ez egy igazán szép kezdeményezés a Kuća zdravlja részéről. A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, és ha már korán felfedeznek bármilyen problémát, akkor még időben gyógyítható lesz. Nagyon jó, hogy még fiatalon kezelik a felmerülő szemproblémákat, mielőtt a gyerekek felnőnek.”

A látás 7 éves korunkig fejlődik, ezért érdemes időben ellenőrizni, hogy rövid- vagy távollátó-e, esetleg vannak-e olyan rendellenességei, amelyek akár tartós látáskárosodáshoz is vezethetnek, ha nem ismerik fel őket időben - mondta dr. Tamara Kljaković Avramović gyermekszemész: „A Kuća zdravlja szemészeti központnál már hagyomány a jótékonysági ellenőrzések megszervezése. Ezen a napon a négy és tizenkét év közötti gyermekek látását mérjük fel. Ez a látásélesség ellenőrzéséből áll, valamint felmérjük, hogy romlott-e a binokuláris látás. Vannak-e változások a szem mozgékonyságában. A szemvizsgálat során kiderítjük, hogy felmerült-e valamilyen változás a szemfenék területén. Ez tehát egy teljes körű szemvizsgálatot jelent, amely a gyermek életkorához igazodik.”

A szemészeti központ dolgozói arra biztatják a szülőket, hogy gyerekeiket időben vigyék szemészeti vizsgálatra. Már korán meg szeretnék tanítani a kicsiknek, hogy mindennél jobban vigyázzanak szemük világára.

Kuca zdravlja
szemvizsgálat
gyerekek

Most

09:51, Frissítve: 10:03

Tanyavilág, ahogyan Gallusz László látja

Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok címmel jelent meg Gallusz László nyugalmazott újságíró, műsorszerkesztő legújabb, önálló kötete, amelyben a bácskai és bánáti tanyavilág múltját és jelenét mutatja be.
21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.