Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

2019.11.22
13:46
2019.11.22
17:51
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Az ingyenes ellenőrzésre Nataša Momčilović két négyéves gyermekével érkezett. Hatéves fiát is elhozta már ide korábban: „Véleményem szerint ez egy igazán szép kezdeményezés a Kuća zdravlja részéről. A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, és ha már korán felfedeznek bármilyen problémát, akkor még időben gyógyítható lesz. Nagyon jó, hogy még fiatalon kezelik a felmerülő szemproblémákat, mielőtt a gyerekek felnőnek.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A látás 7 éves korunkig fejlődik, ezért érdemes időben ellenőrizni, hogy rövid- vagy távollátó-e, esetleg vannak-e olyan rendellenességei, amelyek akár tartós látáskárosodáshoz is vezethetnek, ha nem ismerik fel őket időben - mondta dr. Tamara Kljaković Avramović gyermekszemész: „A Kuća zdravlja szemészeti központnál már hagyomány a jótékonysági ellenőrzések megszervezése. Ezen a napon a négy és tizenkét év közötti gyermekek látását mérjük fel. Ez a látásélesség ellenőrzéséből áll, valamint felmérjük, hogy romlott-e a binokuláris látás. Vannak-e változások a szem mozgékonyságában. A szemvizsgálat során kiderítjük, hogy felmerült-e valamilyen változás a szemfenék területén. Ez tehát egy teljes körű szemvizsgálatot jelent, amely a gyermek életkorához igazodik.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A szemészeti központ dolgozói arra biztatják a szülőket, hogy gyerekeiket időben vigyék szemészeti vizsgálatra. Már korán meg szeretnék tanítani a kicsiknek, hogy mindennél jobban vigyázzanak szemük világára.

Kuca zdravlja
szemvizsgálat
gyerekek

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.