Ugrás a tartalomra
A migránstábor
Pannon RTV

Gyilkosság történt a bihácsi migránstáborban

2019-09-20
22:05
2019-09-20
22:19
Forrás
Pannon RTV
A bosznia-hercegovinai Bihácson ismét egy migránsok közötti összecsapás borzolta fel a kedélyeket. Egy 19 éves pakisztáni bevándorlót halálra késelt egy szíriai férfi.

Szerda este egy szíriai és egy pakisztáni migráns csapott össze a Vučjak nevű táborban, ahol jelenleg több száz migráns van elszállásolva. A verekedés során a szíriai bevándorló mellkason szúrta a 19 éves pakisztánit, aki belehalt sérüléseibe. Ezt követően tömegverekedés tört ki a jelenlévők között, amelyben többen könnyebb vagy súlyosabb sérüléseket szenvedtek. „A rendőrség csillapította a kedélyeket a táborban. Három órával később a Vučjak tábor közelében megtalálta a gyanúsítottat, akinek a lábán sérülések voltak. Elszállították a bihácsi kórházba, ahol el is látták a sérüléseit. Ezek után csütörtök délben a rendőrség átvette a kórház személyzetétől, majd letartóztatták. Bevitték a rendőrségre, ahol gyilkosság elkövetésének gyanújával eljárást indítottak ellene” - nyilatkozta stábunknak Ale Šiljdedić. A rendőrségi szóvivő elmondta: Bihácson jelenleg mintegy 5000 migráns tartózkodik. Szerinte a rendőrség egyenlőre kézben tudja tartani a helyzetet.

A helyi lakosok egy része aggódik a szerintük jócskán megromlott biztonsági helyzet miatt. „Vannak itt idős emberek is, akik egyedül élnek. Félnek elaludni, egyedül éjszakázni” - mesélte egy helyi nő. Egy másik asszony betörésekről beszélt: „A migránsok az édesapám házába is betörtek. Ennek ellenére segítek néha nekik, adok pénzt szendvicsre vagy más ételre, de szörnyű a helyzet” - panaszkodott Dina Kulenović.

A táborokban farkastörvények uralkodnak – mondták a migránsok. A Vučjak táborban, ahol a gyilkosság is történt, a bevándorlók rögtönzött éttermeket, boltokat alakítottak ki a sátrakban, amelyekben jóval drágábban értékesítik egymás között az üzletekben beszerzett termékeket. Ez is sok konfliktus forrása – mondta el stábunknak egy afgán férfi: „Ami a központban egy márkába kerül, azt itt kettőért lehet megvásárolni, tehát dupla áron. A gazdagabb migránsok tartják ezeket az éttermeket, akiknek van pénzük.”

A helyi lakosok közül sokan úgy vélik, a hideg idő közeledtével a migránsok már nem akarnak majd sátrakban élni, hanem ismét a házakba törnek be.

Bihács
migráns
tábor
gyilkosság
Bosznia-Hercegovina

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.