Ugrás a tartalomra

Gyümölcsoltó Boldogasszony napját ünnepli a szerb pravoszláv egyház

2020.04.07
12:39
2020.04.07
12:45
Forrás
Szerbiai RTV
Arra a bibliai történetre emlékeznek, amely szerint Gábriel arkangyal hírül vitte Szűz Máriának Jézus fogantatásának, illetve a születésének örömhírét.

A pravoszlávok a juliánus naptár szerint április 7-én ünneplik a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét, a római katolikus egyház ugyanerre az eseményre március 25-én emlékezik. A pravoszlávok a húsvéti böjt folyamán ezen a napon halat is fogyaszthatnak. Egyébként a szerb néphiedelem szerint ezen a napon érdemes Szűz Máriához fohászkodni gyermekáldásért.

Gyümölcsoltó Boldogasszony

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.