Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

2020-09-30
21:44
2020-09-30
22:06
Forrás
Pannon RTV
Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

A babánál spinális izomatrófiát, gerinc eredetű izomsorvadást állapítottak meg, annak is a legsúlyosabb fajtáját, az 1-es típusút. Az életmentő gyógyszert Szerbia biztosítja, de romló állapota miatt ez már nem elegendő, de még mindig van remény. A génterápia és a Zolgensma nevű gyógyszer jelentősen javítja esélyeit. Az orvosság több mint 2 millió euróba kerül. Gyűjtés indult a fiú megsegítésére. Közügyek hírháttérműsorunkban dr. Herbut Elvira gyermekorvos beszélt a betegségről.

Pál Gajódi Olivér
SMA
Zolgensma
gerinc
gyógyszer
gyűjtés
jótékony

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.