Ugrás a tartalomra

Ha tavasz, akkor allergia (videó)

2017.03.07
12:37
Hamarosan virágba borulnak a fák, nyílnak a virágok, és kezdetét veszi az allergiaszezon
Hamarosan virágba borulnak a fák, nyílnak a virágok, és kezdetét veszi az allergiaszezon. Egyre több és több pollen kerül a levegőbe, amely szénanáthát eredményezhet. Ez kortól függetlenül bárki életét megkeserítheti. A pollenallergia-szezon februárban kezdődik. Ilyenkor a barkás növények, a mogyoró, a nyír okozhat tüneteket. Vesna Nikolaš: „Minden tavasszal, a virágzás időszakában problémát okoz a pollen. Gyógyszert szedek rá, meg orrcseppet használok.” Szinte nincs olyan család, amelynek legalább egy tagját ne érintenék a kellemetlen tünetek. A pollenallergia hatványozottan hat a gyerekekre. Zorica Kalić: „Az unokám allergiás, most tizennégy éves, ez valószínűleg gyerekkori allergia, ami a kamaszkorban elmúlik.” allergia 2 Viszkető, égő szem, tüsszögés megállás nélkül, vízszerű orrfolyás, valamint könnyezés jellemző az allergiára. A pollenek egyrészt szénanáthás, másrészt asztmás tüneteket okozhatnak. Ha időben felkészülünk az ebből adódó kellemetlenségekre, nagy mértékben csökkenthetjük a tüneteket. Dr. Marija Krmpotić Badawi, általános szakorvos, Badawi Poliklinika: „Lehet kezelni hagyományos és alternatív módon is, vagy kombinálva a kettőt. Mit jelent ez? Az allergia kezelhető akupunktúrával, ezzel a módszerrel sikeresen kigyógyítható. Hosszú a folyamat, de aki ezt végigcsinálja, többé nem fog szenvedni az allergiás tünetektől. Természetesen gyógyszerekkel is lehet kezelni, azok ideiglenesen segítenek. Lehet persze homeopátiás módszerrel is gyógyítani.”A pollenszezon áprilisban tetőzik, ekkor virágoznak a pázsitfűfélék és a velük közeli rokonságban álló gabonafélék. A fűfélék a legtöbb pollent májusban juttatják a levegőbe. Az allergiával küszködőknek jó hír, hogy az elkövetkező napok esős időjárása miatt a tünetek csökkennek, vagy nem jelentkeznek. Amint azonban kisüt a nap és lengedezni kezd a szél, előjönnek a szénanátha tünetei.
tavasz
kezelés
allergia
tünetek
gyógymód

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.