Ugrás a tartalomra

Hagyományos hittanos napot tartottak Csantavéren

2022.04.23
13:53
2022.04.23
15:05
Forrás
Pannon RTV
Két évnyi szünet után, idén közel 600 vajdasági általános- és középiskolás diák részvételével zajlott az esemény.

A lelki nap fő témája az imádkozás és annak gyakorlata volt. De előadásokkal, beszélgetésekkel és sporteseményekkel is várták a diákokat.

Már kora délelőtt igazi diáksereg alakult ki a csantavéri Páduai Szent Antal templom előtt, ugyanis csaknem 600 tanuló várt arra, hogy elinduljanak a programok. Bárány Kornél izgatott érkezett, ugyanis első alkalommal vett részt az eseményen: „Remélem, hogy jó lesz. Szerintem jó lesz. Legjobban a sportokat és a kézműves programokat várom, ha lesznek.”

Tányi Nikoletta visszatérő résztvevőként érkezett az eseményre. Elmondta, időnként kifejezetten szükségét érzi annak, hogy részt vegyen a hasonló keresztény programokon: „Örülök, hogy eljöhettem. Várom az egész napot, mert látom, hogy ez a nagy templom itt van és várom, hogy bemenjek. Néha szeretek kicsit bemenni a templomba, azért mert szeretek ministrálni és szeretek bemenni a misére.”

Az esemény fő célja, hogy előadásokkal és csoportos beszélgetésekkel megerősítsék a tanulók Istenbe vetett hitét. Szöllősi Tibor temerini plébános a fiataloknak tartott előadásában az imádságra buzdította a hallgatókat: „Nagyon sok fiatal abbahagyja az imádságot. Megsértődik, mert nem azt kapja, amit kért az Istentől, vagy egyszerűen sok minden lebeszéli az imádságról, mások vagy valami szerencsétlenség, baj és abbahagyják az imádságot. Ezeken a történeteken keresztül, amiket mondtunk nekik, bátorítani akarjuk őket, hogy az imádság beszélgetés Istennel, és hogy milyen nagy dolog imádkozni.”

A lelki nap további előadásokkal, közös zenei dicsőítésekkel, csoportos foglalkozásokkal és sportokkal zajlott, majd a már előzőleg meghirdetett pályázatok eredményeit is elárultak, ahová rajzokat, fogalmazásokat és fényképeket vártak a diákoktól. A program zárásaként közös szentmisét tartottak.

Csantavér
hittan

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.