Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hajnal Jenő: Jól működik a magyar nyelvű távoktatás

2020-04-03
17:43
2020-04-03
19:58
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Nemzeti Tanács a koronavírus-járvány miatt kihirdetett rendkívüli állapot következtében, alapszabályával összhangban, tizenharmadik rendes ülését elektronikus szavazás útján bonyolította le.

A 35 tanácstag közül az online szavazáson mind a 35 részt vett, és 45 napirendi pontról hozott döntést. 14 napirendi pontot egyhangúlag, 31-et pedig minősített szavazattöbbséggel fogadott el.

A Magyar Nemzeti Tanács elektronikus szavazás útján lebonyolított tizenharmadik üléséről készült teljes sajtóközleményt ide kattintva olvashatják el.

A Magyar Nemzeti Tanács az országban a szükségállapot kihirdetése után mindent megtett annak érdekében, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend magyar nyelven is minél zavartalanabbul elkezdődjék - nyilatkozta az MNT mai elektronikus formában megtartott ülését követően Hajnal Jenő. A testület elnöke hozzátette, fontos volt számukra, hogy a magyar nyelvű online képzés mielőbb elinduljon a Pannon Televízióban, amire a társalapításában működő médiaház a legnagyobb nyitottságot mutatta, annak érdekében, hogy március 18-án, a délelőtti órákban elkezdődjék a távoktatás.

Hajnal Jenő kiemelte: „Hála a Pannon Rádió és Televíziónak, azt hiszem, hogy azt, amit az első pillanattól kezdve meg tudtunk valósítani, hogy a legrövidebb időn belül, bármelyik más nemzeti tanácshoz képest is, szinte egyidejűleg az országos távoktatással, el tudtuk indítani ezt a folyamatot. Kiváló munkát végeznek a Pannon Televízió munkatársai éjt nappallá téve, és hát azok a pedagógusok, akik elvállalták, hogy órákat tartsanak. Egy teljes rendszer elkezdett működni, mind az általános, mind a középiskolások részére. Ilyenkor látja az ember, amikor olyan hátrányt érez, hogy hogyan is tudunk ebből egyáltalán kimászni, egyszer csak előnnyé válik mindaz, amit úgy gondoltunk, hogy akadály lesz. És hihetetlen órák jönnek létre.”

A Magyar Nemzeti Tanács magyar nyelvű távoktatásra vonatkozó beszámolóját ide kattintva érhetik el.

Hajnal Jenő
Távoktatás magyar nyelven
Magyar Nemzeti Tanács

Most

Népszerű