Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hajnal Jenő: Jövőre megnyílhat az új szabadkai magyar óvoda

2020-11-13
14:10
2020-11-13
19:42
Forrás
Pannon RTV
Online ülést tartott a Magyar Nemzeti Tanács. Hajnal Jenő az ülést követően azt is elmondta, hogy jól halad a szabadkai magyar óvoda építése.

A napirenden több olyan kérdés is szerepelt, amely az óvodás korosztályt érinti. A tagok nem támogatták, hogy Kelebián vegyes csoport jöjjön létre, a tömbben ugyanis biztosítani kell az anyanyelvű oktatást - emelte ki Hajnal Jenő. Az MNT elnöke Közügyek hírháttérműsorunknak elmondta, jóváhagyták a Magyar Szó jövő évi terveit. Ez azt is tartalmazza, hogy Újvidéken a nyomda kiköltözik a Forum épületéből, helyére pedig magyar bölcsőde és óvoda is kerülhet. Hajnal Jenő az ülést követően azt is elmondta, hogy jól halad a szabadkai magyar óvoda építése.

Hajnal Jenő, elnök, MNT:
„Kis késésben vagyunk, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy karácsony táján, legkésőbb a jövő év elején a tető is felkerül. Aztán a munkát már nem akadályozhatja semmi. Jó lenne, ha ilyen időjárás maradna. A falak szárazak, sokkal könnyebben lehet majd a belső munkálatokat is elvégezni.
- Ez azt jelenti, hogy jövőre már ott lehetnek az óvodások?
- Szeretnénk, hogy szeptemberben az óvoda megnyíljon, és száz gyereknek tudjunk helyet biztosítani, két bölcsődei és három óvodai csoport részére.”

Csatolmányok
mnt-sajtokozlemeny-elektronikus-ules.pdf
online
ülés
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
óvodás
Kelebia
tömb
vegyes
csoport
Magyar Szó
Hajnal Jenő

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.
07:29, Frissítve: 09:42

Fagypont alatt egész nap

Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Népszerű