Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hajnal Jenő: Jövőre megnyílhat az új szabadkai magyar óvoda

2020.11.13
14:10
2020.11.13
19:42
Forrás
Pannon RTV
Online ülést tartott a Magyar Nemzeti Tanács. Hajnal Jenő az ülést követően azt is elmondta, hogy jól halad a szabadkai magyar óvoda építése.

A napirenden több olyan kérdés is szerepelt, amely az óvodás korosztályt érinti. A tagok nem támogatták, hogy Kelebián vegyes csoport jöjjön létre, a tömbben ugyanis biztosítani kell az anyanyelvű oktatást - emelte ki Hajnal Jenő. Az MNT elnöke Közügyek hírháttérműsorunknak elmondta, jóváhagyták a Magyar Szó jövő évi terveit. Ez azt is tartalmazza, hogy Újvidéken a nyomda kiköltözik a Forum épületéből, helyére pedig magyar bölcsőde és óvoda is kerülhet. Hajnal Jenő az ülést követően azt is elmondta, hogy jól halad a szabadkai magyar óvoda építése.

Hajnal Jenő, elnök, MNT:
„Kis késésben vagyunk, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy karácsony táján, legkésőbb a jövő év elején a tető is felkerül. Aztán a munkát már nem akadályozhatja semmi. Jó lenne, ha ilyen időjárás maradna. A falak szárazak, sokkal könnyebben lehet majd a belső munkálatokat is elvégezni.
- Ez azt jelenti, hogy jövőre már ott lehetnek az óvodások?
- Szeretnénk, hogy szeptemberben az óvoda megnyíljon, és száz gyereknek tudjunk helyet biztosítani, két bölcsődei és három óvodai csoport részére.”

Csatolmányok
mnt-sajtokozlemeny-elektronikus-ules.pdf
online
ülés
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
óvodás
Kelebia
tömb
vegyes
csoport
Magyar Szó
Hajnal Jenő

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!