Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Hajnal Jenő: „Munka volt, de nem teher"

2022.11.09
13:16
2022.11.09
20:35
Forrás
Pannon RTV
Templomfelújítás, a szabadkai Médiaház átadása, tájékoztatási eszközeink fejlesztése, a hivatalos nyelvhasználat erősítése és az ösztöndíjprogramok - ezek az elmúlt nyolc év kiváló eredményei, amihez erős alapok kellettek - nyilatkozta az MNT elnöke.

A Magyar Nemzeti Tanács négy fő területe emberibbé, családbarátabbá, emberközelibbé vált, gondoljunk csak a Ringató programokra - tette hozzá. Nyugodt, tiszta lelkiismerettel adhatjuk át azokat a feladatokat, amelyek az építkezés utáni terhet hozzák magukkal, hiszen mindezt működtetni kell, meg kell őrizni - hangsúlyozta Hajnal Jenő. Arról is beszélt, hogy a következő testület is számíthat a segítségére és iránymutatására, emellett számos terve van a család és az unokák mellett, illetve a pihenés helyett.

Pannon RTV/Molnár Ádám

„Számomra ez a nyolc év sem volt munka, pontosabban munka, de nem olyan teher - minden támadás és nehézség ellenére - amelyen jó lenne túl lenni. Most ugyanezt érzem, hogy valahol ez az új lehetőség, ez a szabadság egy újabb esélyt, lehetőséget kínál, hogy ameddig a jó isten úgy akarja, hogy az ember dolgozzon, akkor élhet ezzel a lehetőségével. A hintaszék helyett, a pihenés helyett, a nyugdíjas évek helyett, ahogy mások mondani szokták, nem igazán tudom elképzelni így magam. Tennivaló akad és lesz is, az ember szeret dolgozni, hogy ha a közösségének, úgy érzi, van még mit átadnia, van még miben segíteni a környezetét, akkor úgy gondolom, ebben nem csak a teendőket látja, hanem azt az örömöt és boldogságot is, amely egy ilyen munkával jár."

Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.