Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hajnal Jenő: Sikeres volt a távoktatás

2020-05-29
14:05
2020-06-04
14:48
Forrás
Pannon RTV
Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, hogy összesen 1200 tanórát vetített le a Pannon Televízió, ebben pedig 32 általános és 25 középiskola tanára szerepelt.

Sikeresnek értékelte a ma véget érő magyar nyelvű távoktatást Hajnal Jenő.

Az MNT elnöke a Szabadkai Magyar Rádió vendégeként köszönetet mondott a tanároknak, a koordinátoroknak, a műszaki munkatársaknak, akik felvették és összevágták a videóanyagot, a diákoknak és szüleiknek pedig megköszönte a türelmet.

Az MNT elnöke a jövőbeni tervekről is beszélt, ebből az egyik a Szabadkára tervezett magyar nyelvű óvoda, a másik pedig az aracsi pusztatemplom és annak környékének renoválása: „Két nagyon fontos beruházás. A szabadkai óvoda jól áll, az engedélyeztetés napok kérdése, hogy megtörténjen. Ez az időszak sajnos hátráltatott bennünket. Az aracsi pusztatemplommal kapcsolatban pedig nagy öröm ért bennünket, hiszen a nemzeti értéktárba is bekerült. Ez még inkább arra ösztönöz bennünket, hogy várhatóan teljesen új tervekkel, teljesen új koncepciókkal, együtt az anyaországgal elinduljon egy olyan felújítás, amely azt hiszem, hogy megőrzi mindazt, ami ennek a templomnak a legfontosabb eleme, és ami a legközelebb áll a szívünkhöz, de ugyanakkor annak környéke, látogatóközpontja, megközelíthetősége egy új, 21. századi idegenforgalmi látványossággá fogja tenni.”

távoktatás
MNT
oktatásügy
Pannon TV
Hajnal Jenő
Távoktatás magyar nyelven
Magyar Nemzeti Tanács

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.