Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Halálos áldozatot követelt a több órás várakozás a határon

2021.07.10
14:55
2021.07.11
09:17
Forrás
Pannon RTV
Halálos áldozatot is követelt a több órás várakozás és a hőség a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen. 2 vagy akár több órát is vesztegelniük kellett azoknak, akik át szerették volna lépni a határt Szerbia irányába.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A déli órákban életét vesztette egy információnk szerint egy 80 éves német állampolgárságú török származású férfi a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél. A középkorú férfi egy német rendszámtáblás autóban utazott, és vélhetően a melegtől lett rosszul, miután átkeltek a határon Szerbiába. A holtestet elszállították az illetékes szervek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél ismét óriási torlódás alakult ki. Több mint kétórás várakozásra számíthattak az itt átkelők. Főleg külföldi rendszámtáblás autók lépték át a határt, akik Nyugat-Európából érkeztek, és évi szabadságukra vagy nyaralni indultak.

Jovan Blagojević: „Körülbelül 2-2,5 órát vártunk. Katasztrofális. Szerencsére a légkondink sem működik, nagyszerű, kibírjuk.”

Pannon RTV/Korom Sarolta

A hatalmas torlódás ellenére haladtak a sorok, hiszen az összes kapu dolgozott Szerbia irányába, valamint a Szerbiából kilépő oldalra is átterelték az országba belépőket.

Pósa Károly:
„-Szegedről jöttünk és egy óra hossza volt a várakozás, de le a kalappal most előttük, ahogy dolgoznak. Legalább 1000 autó biztos hogy volt.
- Tehát ez most gyorsnak számít, ahhoz képest, hogy mennyien vannak?
- Igen, le a kalappal. Csodálkoztunk is, volt, hogy 4-5 órákat is vártunk, most pedig ez hihetetlen.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Hasonlóan nagy a torlódás Szerbia déli határain is. Észak-Macedónia és Bulgária irányába is sorok alakultak ki a hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt. Fontos, hogy csak az induljon útnak, akinek feltétlenül szükséges. Mindenképp vigyenek magukkal elegendő vizet, és kerüljék a déli órákat.

határátkelő
halott

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.