Ugrás a tartalomra
TANJUG/RADE PRELIC/bs

Hamarosan bővül és megújul a Vajdasági Klinikai Központ

2020-11-27
17:45
2020-11-28
06:58
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány kulcskérdésnek tartja az egészségügy fejlesztését - jelentette ki Ana Brnabić a Vajdasági Klinikai Központ rekonstrukciójáról szóló szerződés megkötését követően Belgrádban.

A szerb miniszterelnök elmondta, az intézmény felújítása egy korábban megkezdett projekt része.

TANJUG/RADE PRELIC/bs

A Vajdasági Klinikai Központ két új szárnyának alapkövét várhatóan 30-45 napon belül helyezik el. Az épülő objektumok 33 ezer négyzetméteren terülnek majd el, és 348 fekhellyel rendelkeznek. A többi között helyet kap majd a sebészeti részleg 16 műtővel, valamint intenzív ellátásra alkalmas helyiségek is.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „A nap, amelyre a vajdaságiak több mint három évtizede várnak. A nap, amikor lényegében egy új jövő kezdődik a vajdasági egészségügyben. Egy jövő, ami mindazoké, akik jobb Szerbiát szeretnének, akik a jólétét és fejlődést akarják abban az országban, amiben élünk.”

TANJUG/RADE PRELIC/bs

A kormány kulcsfontosságúnak tartja az egészségügyi rendszer erősítését - jelentette ki Ana Brnabić szerb miniszterelnök: „Ezért örülök, hogy a kormány működésének első 100 napján aláírhatjuk ezt a szerződést a Vajdasági Klinikai Központ kiépítéséről, mert ez egy jó jel arra vonatkozóan, hogy mi fog következni 2021-ben.”

A szerb miniszterelnök hozzátette, csaknem 80 egészségházat építettek, illetve újítottak fel az elmúlt időszakban. Ezekre 16 millió eurót különítettek el, valamint további 15 millió euró értékű egészségügyi fejlesztést is terveznek ezen a téren. Kórházak és klinikák felújítására, építésére pedig összesen több mint félmilliárd eurót költöttek.

Vajdasági Klinikai Központ
felújítások
szerződés
Ana Brnabić

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.