Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Hamarosan érkezik a válságkezelő támogatás

2021.05.03
13:24
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök maga közölte, ki mikor részesülhet az állam által nyújtott segítségben.

Májusban kezdődik a lakosoknak nyújtott pénzbeli támogatások kifizetése Szerbiában - jelentette be Aleksandar Vučić Instagram-profilján.

A nyugdíjasok már május 6-án megkapják az első 30 eurót, míg a szociális támogatásban részesülők egy nappal később. A többi felnőtt lakos, aki jelentkezett a pénzsegélyre, május 12-től számíthat a 60 eurónak megfelelő dinárösszeg első felére.

A minimálbér-támogatást igényló kis-, közép- és nagyvállalkozások május 10-én kapják meg a pénzt, ami a minimálbér 50 százaléka.

válságkezelés
támogatás
Szerbia
Aleksandar Vučić

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.