Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hamarosan lejár a hiteltörlesztési moratórium - milyen lehetőségek vannak?

2020-09-28
13:21
2020-09-28
15:48
Forrás
Szerbiai RTV
Hamarosan lejár a hiteltörlesztési moratórium, amit a Szerbiai Nemzeti Bank vezetett be korábban a koronavírus-járvány kapcsán meghirdetett rendkívüli helyzet miatt.

A kölcsönt felvevő szerbiai lakosság 82, míg a vállalatok 69 százaléka élt a moratórium lehetőségével - számolt be róla Vladimir Vasić, a Szerbiai Bankok Egyesületének főtitkára a szerb közmédia műsorában: „Amit nagyon fontos ismételten hangsúlyoznunk, hogy három lehetőség van. Az első az, hogy mondjuk ebben a két hónapban költöttek pénzt, majd az állandó kamat lineárisan osztódik el az adósság többi részére, a törlesztési időszak két hónappal meghosszabbodik és továbbra is fizetik a törlesztőrészletet. Hét nap áll rendelkezésre a másik kettő törlesztési lehetőség kiválasztására. Ha egyáltalán nem költötték el a pénzt, abban az esetben jelentkezzenek a bankban, azzal az indokkal, hogy számolják fel a két részletét, és ugyanúgy fizetik a törlesztőrészletet, mint előtte. Van még egy opció, ha valaki elköltötte a pénz egy részét, de elég maradt még arra is, hogy fizesse a kamatot.”

Szerbia
bank
moratórium
hitel

Most

22:04, Frissítve: 22:09

Trump és Biden televíziós csatái

Dübörög az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Donald Trump republikánus párti jelölt, a jelenlegi elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje szállt ringbe a Fehér Házért.

Népszerű