Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Hamarosan új otthonába költözhet Danijela Pejić

2019-06-13
14:53
2019-06-13
19:43
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan új otthonába költözhet Danijela Pejić, aki 10 éves kora óta látássérültként éli mindennapjait. Az új lakás árát, felújításához szükséges fedezetet civil adakozásból gyűjtötték össze.

A gyűjtést a szabadkai Vakok és Gyengénlátók Egyesülete szervezte Diana Sarić kezdeményezésére. Az adakozók több mint 18 ezer eurót adományoztak Danijela számára.

Már csak 10 nap és Danijela beköltözhet új, 53 négyzetméteres szabadkai otthonába. A 24 éves lány édesanyjával együtt Györgyénben élt egy rossz állapotban lévő tanyán, tavaly kérte felettesei segítségét, hogy megvalósuljon az álma és új házba költözhessen.

A gyűjtés január 12-én, a lány születésnapján indult és a lakásról a vételi szerződést édesanyja születésnapján, június 11-én kötötték meg. Danijela hálásan köszönte meg mindazoknak, akik bármilyen módon segítettek abban, hogy új lakáshoz juthasson.

Danijela Pejić, munkatárs, Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, Szabadka: „Nem találok szavakat, amellyel ezt meg lehetne köszönni. Teljes szívemből hálás vagyok mindenkinek, akik támogatták ezt az akciót. Annak is köszönöm, aki csak száz dinárt dobott bele a dobozba, mert az is a házam része.”

A szabadkai Vakok és Gyengénlátók Egyesületének elnöke elmondta, csak civilek segítettek a gyűjtésben. A lakás ára 18 ezer euró volt, közadakozásból 16 ezer jött össze, de egy neve elhallgatását kérő jótékonykodó kipótolta az összeget.

Veso Avram, elnök, Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, Szabadka: „Én az egyesület szempontjából tudok nyilatkozni. Az egyesület csak támogatta ezt az akciót. A város lakói, azok, akik kitalálták ezt az ötletet, és vezették ezt az akciót, de a polgárok is ugyanúgy segítettek ebben. Így együtt 4-5 hónap alatt sikerült annyi pénzt biztosítaniuk, hogy megvásárolhassanak egy tisztességes lakást.”

Az új lakásból még néhány háztartási eszköz hiányzik, azonban arra is megvan az anyagi forrás, hogy az elkövetkező időszakban megvásárolják a kellékeket - tette hozzá az egyesület elnöke.

Danijela Pejic
látássérült
Vakok és Gyengénlátók Egyesülete
Szabadka

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.