Ugrás a tartalomra

Hamisított gyógyszerek Szerbiában is

2016-12-15
09:31
Szerbiában a forgalomban lévő gyógyszerek 10 százaléka hamisítvány - figyelmeztetnek az illetékesek
Szerbiában a forgalomban lévő gyógyszerek 10 százaléka hamisítvány - figyelmeztetnek az illetékesek. Idén négy személyt tartóztattak le, akik hamisított gyógyszerekkel kereskedtek, 15 személy ellen pedig bűnvádi feljelentést tettek. A nem megfelelő gyógyszerek értékesítésének visszaszorítása terén a legnagyobb problémát az állami szervek nem megfelelő együttműködése jelenti, továbbá az, hogy enyhe, mindössze hároméves börtönbüntetés jár érte, a törvények pedig nem tekintik bűncselekménynek a gyógyszerek hamisítását és csempészését. Szerbiában leginkább a Viagrát, a krónikus betegségek és a rák elleni gyógyszereket hamisítják. (VajdaságMA)
Szerbia
gyógyszerek
hamisítás

Most

14:21

A műanyag zacskókat is hamisítják

Egyes szerbiai cégek hamis feliratokat pecsételnek az egyszerű műanyag zacskókra, és a természetben lebomlóként tüntetik fel azokat - mondják a Szerbiai Gazdasági Kamaránál.
10:58

Vasárnap akár 16 fok is lehet

A mai felhősödés után holnap ismét napsütésre és melegebb időjárásra van kilátás térségünkben - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.