Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hangverseny a jótékonyság nevében

2022.12.12
09:43
2022.12.12
16:19
Forrás
Pannon RTV
Nagy érdeklődés övezte az örömvasárnapon szervezett jótékonysági koncertet a zentai Jézus szíve templomban.

A többéves múlttal rendelkező eseményen belépő helyett mindenki saját belátása szerint adakozhatott a Caritas helyi szervezete javára, akik a rászoruló gyermekek karácsonyát igyekeznek szebbé tenni a befolyt összegből.

Az idei immáron a 11. alkalom, amikor amatőr és profi zenészek adnak hangversenyt a jótékonyság jegyében. A Mécsvirág együttes ötletadóként folyamatos résztvevője az ünnepi eseménynek.

Zsoldos Ervin, a Mécsvirág együttes tagja: „Nagyon szívesen jótékonykodunk. István barátommal már régi a kapcsolatunk, úgyhogy ide úgymond már barátként jövünk és régi családtagként. Mindenesetre az ünnepkörben nagyon fontos, hogy ráhangolódjunk, mert a mai rohanó világban sajnos az advent az úgy szalad el, hogy észre sem vesszük.”

Vasas Gizella számára minden évben kihagyhatatlan program az advent harmadik vasárnapján megrendezett ünnepi koncert.

Vasas Gizella, Zenta: „Nekem még egy külön, privát öröm is van benne, hogy a bátyám unokája is énekel a temerini csoporttal, a többieket meg ismerem Zentáról. Itt nemcsak az ünnepvárás, hanem a szegényekre való ráhangolódás, és rajtuk való segítés, ami fontos és ilyenkor fokozottabban figyelünk rájuk.”

Az énekek mellett szavalatok is színesítették az eseményt.

A jótékonysági koncert ötlete magából adventből ered, ugyanis ez a várakozás ideje, amikor hangsúlyosabban figyelünk az elesettebbekre és nélkülözőkre - mondta el a szervező Rácz Szabó István.

Rácz Szabó István, szervező, a Jézus szíve templom koordinátora, Zenta: „11 évvel ezelőtt kezdtük, ugyanebben a templomban, akkor még hideg volt bent, fáztunk, de összefogtunk a Mécsvirággal és a zenészkollégákkal, hogy egy jótékonysági koncert bevételét felajánljuk a szegény sorsú gyerekeknek.”

Az idei bevétel a katolikus egyház segélyszervezetét a Caritas zentai közösségét illeti meg.

Nagy József, plébános, a Caritas zentai szervezetének elnöke: „Most a gyerekekre fordítjuk talán, a rászorulókra. A meghatározás az, hogy akik azt az ingyen egytálételt kapják az iskolában, most majd valamilyen karácsonyi ajándékot is kapnak még.”

Mindemellett a befolyt összegből a Hit és Fény közösség fogyatékkal élő gyermekek csoportjának is igyekeznek örömet szerezni majd.

koncert
Mécsvirág
Mécsvirág együttes
Zsoldos Ervin
Rácz Szabó István
Nagy József

Most

Népszerű