Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A harmadik adag tovább erősíti az ellenálló képességet

2021.08.19
09:00
2021.08.19
09:16
Forrás
Szerbiai RTV
Tovább erősíti az immunrendszert a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisa - jelentette ki Darija Kisić-Tepavčević szerb szociálpolitikai miniszter, a válságstáb tagja.

A Szerbiai RTV műsorában kiemelte, a gyártók becslései szerint a vakcina harmadik adagja utáni immunitás évekig elég erős lesz. A miniszter hozzáte, az egyetlen fegyver a koronavírus ellen az oltás. Az emberek többségénél, akik felvették a védőoltás mindkét dózisát erős immunitás alakult ki, de most itt a lehetőség, hogy tovább erősítsék - húzta alá.

Szerbiában a 12 és 17 év közöttieknek csupán egy százaléka van beoltva, a 18 és 30 év közöttiek esetében pedig ez valamivel kevesebb, mint 10 százalékra tehető.

harmadik adag
dózis
immunitás
ellenálló
Darija Kisić

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.