Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A harmadik adag tovább erősíti az ellenálló képességet

2021.08.19
09:00
2021.08.19
09:16
Forrás
Szerbiai RTV
Tovább erősíti az immunrendszert a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisa - jelentette ki Darija Kisić-Tepavčević szerb szociálpolitikai miniszter, a válságstáb tagja.

A Szerbiai RTV műsorában kiemelte, a gyártók becslései szerint a vakcina harmadik adagja utáni immunitás évekig elég erős lesz. A miniszter hozzáte, az egyetlen fegyver a koronavírus ellen az oltás. Az emberek többségénél, akik felvették a védőoltás mindkét dózisát erős immunitás alakult ki, de most itt a lehetőség, hogy tovább erősítsék - húzta alá.

Szerbiában a 12 és 17 év közöttieknek csupán egy százaléka van beoltva, a 18 és 30 év közöttiek esetében pedig ez valamivel kevesebb, mint 10 százalékra tehető.

harmadik adag
dózis
immunitás
ellenálló
Darija Kisić Tepavčević

Most

07:34, Frissítve: 07:45

Ismét fellángolt a halászati vita London és Párizs között

Újból fellángolt a hónapok óta parázsló halászati vita Nagy-Britannia és Franciaország között, miután mindkét kormány szankciókat és ellenszankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a vitás kérdésekben néhány napon belül nem születik egyezség.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.