Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

A harmadik dózis felvételéről üzenetet kapnak az érintettek

2021.08.16
13:59
2021.08.17
10:00
Forrás
Szerbiai RTV
Lehetőség van eldönteni, hogy melyik gyártótól kérjük az oltást.

Minden koronavírus elleni vakcinával oltott szerbiai személy a második dózis utáni hat hónap elteltével felveheti a harmadik, úgynevezett emlékeztető oltást, erről pedig SMS és e-mail formájában kapnak majd értesítést az érintettek. Ezen egy link lesz elérhető, amely az E-Uprava portálra irányít majd, ahol bővebb információt olvashatnak a harmadik dózissal kapcsolatban. Függetlenül attól, hogy olyan csoportba tartozik-e az illető, akinek kifejezetten javasolják a harmadik oltás felvételét, igényelheti azt. Azonban a polgároknak felesleges jelentkezni a harmadik dózisra azelőtt, hogy az E-Uprava értesítést küldene.

Minden polgár esetében lehetőség van arra, hogy eldöntse, melyik gyártó oltását szeretné harmadik dózisként. Az országban jelenleg a kínai Sinopharm, az orosz Szputnyik V, a brit AstraZeneca, valamint az amerikai-német Pfizer-BioNtech oltása érhető el.

harmadik adag

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.