Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Három emlékfát ültettek

2022.11.27
10:22
2022.11.27
17:12
Forrás
Pannon RTV
Hagyományőrzés céljából a három testvértelepülés Kunszentmiklós, Nagyvázsony és Székelykeve elhatározták, hogy három emlékfát ültetnek a székelykevei tájház udvarába.
Pannon RTV/Idei Sándor

A kunszentmiklósi Vasné Kelemen Ági elmondta, hogy a fák ültetése a kapcsolatuk erősítését szolgálja. „Tulajdonképpen a mi kapcsolatunk 1980-ban született. Mi akkor ismerkedtünk meg egymással egy sportbarátság kapcsán, kezdtünk idejárni, a székelykeveiek meg mihozzánk, és tulajdonképpen ebből alakult a testvérvárosi kapcsolat. Sok-sok évig csak ezek a baráti, családi kapcsolatok voltak és abból alakult ki, abból kerekedett ki a testvértelepülési kapcsolat. Most már jó néhány éve tart. Nagyon szeretünk idejárni. Én azt gondolom, hogy nagyon jól működik, tánccsoportok, focisták szoktak jönni, főzőversenyen szoktunk részt venni.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Isó Lászlónak Nagyvázsonyból külön élmény volt, hogy részt vehetett ezen az eseményen. „Nagy-nagy öröm és nagy megtiszteltetés volt részemre, hogy ezen a rendezvényen részt vehetünk, és nekem Wass Albert Tizenhárom almafáról írt könyve jutott eszembe, hogy az is egy ilyen almafás ültetéssel kapcsolatos vidám könyv, de itt is nagyon örülök, hogy ebben részt vehettem.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A székelykeveiek és a vendégeik közös kirándulással tették még szebbé a napot. Bejárták a környék és a falu nevezetességeit. Csóti Imre, elnök, Falufejlesztési Társaság, Székelykeve: „Megmutatjuk a székelykaput, amire nagyon büszkék vagyunk, hiszen annak idején Vajdaságban, amit meg mertünk tenni, és bebizonyítottuk, hogy Vajdaságban az első székelykapu itt, Székelykevén lett felállítva, és oda elmegyünk, megtekintjük, a vendégeinknek megmutatjuk.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A nap disznótoros bállal végződött, ahol a vacsorát a falubeli szorgos kezű asszonyok készítették.

emlékfa
almafa
Székelykeve
tájház

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.