Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Három új lélegeztetőgépet kapott a Szabadkai Közkórház

2020.06.11
18:45
2020.06.11
18:53
Forrás
subotica.com
A felszereléseket alapítványok és magán vállalatok adományozták az intézménynek 45 000 euró értékben. Dr. Slobodan Puškar kórházigazgató köszönetét fejezte ki az adományozóknak.

Kiemelte, a kórház eddig is rendelkezett elegendő lélegeztetőgéppel, de azok bár működőképesek, elavultak voltak. A modern eszközökkel jobb eredményeket érhetnek el a betegellátásban.

A Szabadkai Közkórházban koronavírussal fertőzött betegeket nem kezelnek. A lélegeztetőgépek az intenzív osztályra kerülnek, ahol a legsúlyosabb szívbetegek kezelésében nyújtanak majd segítséget - tette hozzá Dr. Slobodan Puškar.

Szabadka
Szabadkai Közkórház
támogatás
Slobodan Puškar

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű