Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Három vakcina választható Magyarkanizsán

2021-02-23
13:07
2021-02-23
17:59
Forrás
Pannon RTV
Már háromfajta koronavírus elleni vakcina közül választhatnak a lakosok Magyarkanizsa községben. A kínai Sinopharm és az amerikai-német Pfizer/BioNTech által gyártott oltások mellett mától az brit-svéd AstraZeneca védőoltás is elérhető.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa községben tavaly decemberben kezdték meg a polgárok koronavírus elleni oltását. Azóta is napi szinten folyik a vakcináció. Eddig 1600-an vették fel a védőoltás első adagját, míg 900 ember már a második dózist is megkapta. Az eddigi visszajelzések alapján komolyabb mellékhatás senkinél sem fordult elő - mondta dr. Balázs Eleonóra a helyi egészségház szakorvosa.

„Komolyabb mellékhatás nem volt. Kisebb helyi jellegű izomfájdalmat jeleztek vissza, esetleg egy-két nap hőemelkedés, de semmi komolyabb mellékhatás nem volt.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Mindennap két orvos és hat nővér dolgozik a magyarkanizsai oltóponton. Az igénylők pedig már három vakcina közül választhatnak - nyilatkozta Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója.

„Ebben a pillanatban három védőoltás érhető el az egészségházban, a kínai Sinopharm, amiből most a második dózist adjuk be, illetve holnap a Pfizer-BioNTech védőoltás, amelyet 36-an kapnak meg, illetve mától az Astra Zeneca, amiből 36 polgár fogja megkapni az első dózist.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Akik ágyhoz vannak kötve, vagy egyéb okok miatt nem tudják elhagyni otthonaikat, azokhoz az egészségház dolgozói házhoz mennek, és ott adják be nekik a vakcinát. Csak hétfőn 44 polgár vette fel saját otthonában a védőoltást. 

Magyarkanizsa
vakcina
oltás
koronavírus
Gyólay Karolina

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.