Ugrás a tartalomra

Háromféle vakcina lesz elérhető előzetes bejelentkezés nélkül

2021.04.26
14:50
2021.04.26
17:49
Forrás
Szerbiai RTV
Holnaptól Szerbia összes oltópontján bejelentkezés nélkül felvehető a Pfizer, a Sputnjik V és a Sinofarm vakcinája is.

Így már 3 gyártó védőoltása lesz elérhető előzetes bejelentkezés nélkül az ország oltópontjain - erről Mihailo Jovanović, az szerbiai eKözigazgatás igazgatója beszélt a Szerbiai RTV műsorában. Az eddigi adatok alapján Szerbiában 3 millió 255 ezer oltást adtak be, ebből 1 millió 945 ezer első dózis, 1 millió 310 ezer második dózis. Belgrád hamarosan eléri az 1 millió felvett vakcinát. Az országos átlag szerint a beoltottak 52 százaléka nő, és legtöbben a Sinopharm vakcináját kapták meg. Jovanović arról is beszélt, hogy 39 ezer külföldit is beoltottak Szerbiában.

Újabb félmillió adag koronavírus elleni oltóanyag érkezett Szerbiába a kínai Sinopharm vakcinagyártótól. Az oltóanyagokkal szállító gép a belgrádi Nikola Tesla repülőterén landolt, ahol Ana Brnabić szerb miniszterelnök és Csen Bo, Szerbia kínai nagykövete fogadta a szállítmányt. Ezzel a szállítmánnyal együtt eddig összesen hárommillió adag Sinopharm vakcina érkezett Szerbiába Kínából. Ana Brnabić kiemelte: az ország felnőtt lakosságának 26 százaléka lett beoltva a rendelkezésre álló oltóanyagok valamelyikének legalább első dózisával.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Nagyjából a polgárok 20 százaléka már a emlékeztetőoltást is felvette. Célunk, hogy a hónap, azaz április végéig elérjük, hogy a felnőtt lakosság 40 százaléka be legyen oltva a vakcina legalább első adagjával. Annak pedig, amit ma reggel láttam, különösen örülök, mert ennek kiemelten nagy a jelentősége országunk és az egészségügyi rendszerünk számára, hogy ebben a pillanatban a 65 és a 74 év közötti polgáraink több mint 51 százaléka be lett oltva.”

Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
Pfizer
Szputnyik
Szputnyik V
Szputnyik V vakcina
Sinopharm

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.