Ugrás a tartalomra
Pannonn RTV/Molnár Ádám

Háromnapos őszi szünet kezdődött a szerbiai általános és középiskolákban

2020.11.11
11:15
2020.11.11
15:17
Forrás
Pannon RTV
Eredetileg csak a mai napon szünetelt volna a tanítás az állami ünnep miatt, azonban a szerbiai válságstáb a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében további két nappal meghosszabbította a szünidőt.

A diákok természetesen örülnek a hírnek, azonban a szülők, a munkájuk miatt, sok esetben nem tudják kire bízni gyermeküket a szünidőben.

Pannonn RTV/Molnár Ádám

Berényi Kornélia negyedik osztályos kisfiát várta a horgosi iskola előtt kedd délután. Elmondta, a válságstáb által meghozott intézkedésekhez eddig is csak nehezen tudtak alkalmazkodni, azonban ez a szünet nehézséget okoz a családjukban, hiszen neki az elkövetkező napokban munkába kell mennie, és nem tudja kire bízni gyermekét. „Én személy szerint nem tudom sehova sem elhelyezni, mert kései házasságból lett ő a negyedik gyermekem. Én vagyok majdnem a legidősebb szülő az osztályban, a többi szülő még meg tudja oldani valamennyire még élő nagyszülőkkel, nekem sajnos már elhunytak a szüleim, úgyhogy én nem tudom megoldani, és ezért vagyok magamra hagyatva ezen a téren, és bizony ez egy nagy probléma.”

Pannonn RTV/Molnár Ádám

Szeptember óta több újdonsághoz is igazodniuk kellett az oktatási intézményeknek a koronavírus miatt. Táborosi Győző, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola igazgató-helyettese szerint sok plusz szervezést igényel a családok részéről az, hogy ilyen helyzetben hova tudják elhelyezni a kisebb gyerekeket, hiszen a legtöbb szülő munkaviszonyban van. „Az egész családokat, a szülőket felborítja ez a rendszer, mert a családon belül is meg kell szervezni, hogy hogyan is küldöm a gyereket az iskolába, hogyan tudom megszervezni a családi életet ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen menjen.”

Pannonn RTV/Molnár Ádám

Az igazgató-helyettes hozzátette, hogy egyelőre még nincs információjuk arról, hogy mikor fogják pótolni ezeket a napokat, sem pedig arról, hogy hétfőtől hogyan folytatódik majd az oktatás.

őszi szünet
általános iskola
középiskola
szünet
Horgos
Kárász Karolina Általános Iskola

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 21:45

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű