Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Használjuk a gyerekülést!

2019.11.21
07:33
Forrás
Vajdasági RTV
Versecen is díjmentesen kaptak a szülők gyerekülést.

Gyerekülést adományozott a verseci önkormányzat azoknak a családoknak, akiknek idén született meg a gyermekük. Mielőtt megkapták volna az ajándékot, az illetékesek előadást tartottak a gyerekülés helyes használatáról. A verseci önkormányzat immár negyedik éve szervezi meg az akciót. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség adatai alapján az elmúlt öt évben 65 gyermek vesztette életét közlekedési balesetben, az idei évi nyilvántartás szerint mindannyian utasok voltak. A legtöbb baleset esetében problémát okozott a gyerekülés hiánya, vagy annak nem megfelelő használata. Az illetékesek az akcióval, amelyet egyébként más önkormányzatokban is megszerveznek, igyekeznek rávilágítani a problémára, és megelőzni az esetleges tragédiát.

gyerekülés
ingyenes
Versec
gyerek
Közlekedésbiztonsági Ügynökség
közlekedésbiztonság

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű