Ugrás a tartalomra

Hat év alatt készül el a belgrádi metró

2021.11.30
13:54
2022.01.05
08:20
Forrás
Pannon RTV
Hat év alatt elkészül a belgrádi metró, az építkezést pedig minden héten megtekinti - mondta Aleksandar Vučić, miután ellátogatott a Makiš városrészben zajló munkálatok helyszínére.

53 év után végre elkezdődött az építkezés, Szerbia fejlődését senki sem állíthatja meg - húzta alá a sajtónak adott nyilatkozatában a szerb államfő.

A belgrádi metró építése november 22-én kezdődött. Jelenleg 72 hektáron zajlanak a munkálatok az Obrenováci út és a Bora Stanković utca között. A tervek szerint két metróvonal lesz, amelyeket 21 kilométeresre terveznek. Az első vonal a Železnik és a Mirijevo városrészt köti majd össze, 21 állomással, míg a másikon, amely a Mirijevo városrészt köti össze a Bežanijska kosa városnegyeddel, 23 megálló lesz. A belgrádi metrórendszer kiépítése a tervek szerint 4,6 milliárd euró lesz, de az anyagárak drágulása miatt ez végül 5 milliárd euró fölé is emelkedhet.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Minden politikus hazudott és becsapta a népet. 53 év után elkezdünk építkezni és tudjuk, hogy hat év múlva befejeződnek a munkálatok, mert mi elkezdtük ezt a folyamatot. A lakosok előtt tett fogadalom számunkra szent. Köszönöm szépen a támogatást, nagy köszönet mindenért, mert önök azok, akik előre viszik Szerbiát! Köszönöm szépen még egyszer! Éljen Szerbia!”

Azok, akik megpróbálják megállítani Szerbiát, nem járnak sikerrel. A mi eredményeink között megmutatkozik a több száz kilométernyi út és vasút felújítása, új múzeumok, kórházak és stadionok felépítése, míg az övéké csak a teli zsebek, amiket úgy töltenek meg, hogy valaki fizet nekik - emelte ki Vučić.

„Az ő eredményeik a teli zsebek, amit ma is tömnek, mert valaki fizet nekik azért, hogy ellenünk harcoljanak. Ez nem okoz nekünk gondot. Ez jó az országnak, mert ezt a pénzt a mi bevásárlóközpontjainkban fogják elkölteni. De ami fontos, hogy hitet és kitartást mutassunk. Ne adjuk oda Szerbiát azoknak, akik le akarják rombolni, pusztítani, hanem vigyük előre az országot, dolgozzunk, építkezzünk.”

A munkálatokat többek között Chen Bo, Kína belgrádi nagykövete, Siniša Mali szerb pénzügyminiszter, Tomislav Momirović építésügyi miniszter, Goran Vesić alpolgármester és a városi önkormányzatok elnökei is megtekintették.

metró
Belgrád
építkezés
Chen Bo
Kína
Siniša Mali
Tomislav Momirović
Aleksandar Vučić

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.