Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert/illusztráció

Hatalmas jégeső pusztított Rudnik és Topola környékén

2021.05.19
22:32
Forrás
Szerbiai RTV
Csaknem fél órán keresztül esett az aprószemű jég a Šumadija régióban található Dragolj faluban. Fehérbe borultak a termőföldek és a gyümölcsösök.

A jéggel és heves széllel érkező ítéletidő a délutáni órákban érte el a közép-szerbiai vidéket, ahol nem sokkal később Topola több településén is lecsapott.

A jég és a vihar a legnagyobb károkat a málnásokban, a szilvatermésben és a búzában okozta.

Gornji Milanovac község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskara a napokban vonul ki a helyszínre, hogy felmérje, pontosan mekkora károkat okozott az ítéletidő a mezőgazdaságban.

jégeső
ítéletidő
vihar

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 12:23

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű