Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert/illusztráció

Hatalmas jégeső pusztított Rudnik és Topola környékén

2021.05.19
22:32
Forrás
Szerbiai RTV
Csaknem fél órán keresztül esett az aprószemű jég a Šumadija régióban található Dragolj faluban. Fehérbe borultak a termőföldek és a gyümölcsösök.

A jéggel és heves széllel érkező ítéletidő a délutáni órákban érte el a közép-szerbiai vidéket, ahol nem sokkal később Topola több településén is lecsapott.

A jég és a vihar a legnagyobb károkat a málnásokban, a szilvatermésben és a búzában okozta.

Gornji Milanovac község rendkívüli helyzetekkel megbízott törzskara a napokban vonul ki a helyszínre, hogy felmérje, pontosan mekkora károkat okozott az ítéletidő a mezőgazdaságban.

Közép-Szerbia
jégeső
ítéletidő
vihar

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően