Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Hatalmas torlódás alakult ki a Kelebia-Tompa határátkelőhelyen

2021.05.09
17:10
2021.05.10
08:56
Forrás
Pannon RTV
A szokásos hétvéginél is nagyobb torlódás alakult ki a Kelebia-Tompa határátkelőn Magyarország irányába. A kelebiai utat és az Y-elágazást összekötő körforgalomban a feltorlódott kamionokat és autókat közlekedési rendőrök irányították.

A szabadságukról visszatérő vendégmunkások miatt több órás várakozásra kell számítani a szerb-magyar határátkelőhelyeken.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A kora délutáni órákban kialakult dugó még 4 óra után sem szűnt meg. A forgalmat közlekedési rendőrök próbálták irányítani. A határra vezető út mindkét oldalát elállták a Magyarországra tartó autósok és kamionosok, így azok a Magyarországról érkezők sem tudták folytatni útjukat, akik átjutottak a határon. Voltak, akik kitartóan várakoztak a kígyózó sor ellenére is.

Liszka Csilla: „Azért választottuk ezt az útszakaszt, mert megnéztük előzetesen, hogy mi a határhelyzet. Amikor még néztük, akkor még nem volt ilyen hosszú sor, legalábbis a neten nem mutatta. Nem szeretnék visszafordulni, mert holnap már Magyarországon fogok dolgozni, úgyhogy nem szeretnék visszafordulni.”

Az ingázok közül voltak, akik még sosem tapasztaltak ilyen állapotokat. Egyesek szerint 3-4, vagy akár 5 órát is kell várniuk, hogy átjussanak Magyarországra. Akadtak olyanok is, akik azt fontolgatták, hogy visszafordulnak.

Mészáros János: „Majdnem minden hétvégén erre jövünk, de ilyen katasztrófa még sosem volt. Voltak, de ennyien még nem, ez durva. Nem tudom, hogy következett be, hogy ennyien összejöttek. A túloldalon a magyarok nem dolgoznak, úgyhogy szerintem ez az oka, mert mindig ez szokott lenni.”

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn is hasonlóan hosszú sorokra kell számítani a szabadságukról visszatérő vendégmunkások miatt.

torlódás
Kelebia-Tompa
határátkelő

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.