Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hatalmas a torlódás a magyar-szerb határokon

2021.07.17
14:46
2021.07.17
16:23
Forrás
Pannon RTV
Ezúttal sem múlik el több órás várakozás nélkül a hétvége azoknak, akik Szerbiába utaznak.

Péntek estétől szombat reggelig 12 óra leforgása alatt 5500 személygépjármű, és mintegy 20 000 utas lépett be az országba.

Több órás várakozással telt azok délelőttje, akik a Röszke-Horgos autópálya-határátkelőhelyet választották Szerbia irányába. A szerb rendőrök a Szerbiába belépő oldalon minden kaput megnyitottak, továbbá a kilépő oldalon is két sort nyitottak a belépők számára a gyorsabb haladás érdekében.

A személygépkocsiknak több órát kell várakozniuk főként a szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt.

Besim Mavrić: „Nagyjából öt órát vártunk. Tényleg sokat. De mit tegyünk? Most vannak az évi szabadságok, az iskola befejeződött. Nem tudunk mi ezen semmit sem változtatni. Lényegében minden rendben van. Majdcsak megérkezünk oda, ahova indultunk."

Pannon RTV

A budapesti Eszenyi József havonta utazik Szerbiába. Előzetesen nem tájékozódott az aktuális határhelyzetről, elmondása szerint mindig több órás várakozást követően jut át a határon.

„Mi csak Szabadkáig utazunk, de a túloldalon több mint három óra volt a várakozás. Mindegyiken ugyanennyit kell várni."

A közúti határátkelőkön sem jobb a helyzet, hasonló várakozási időkkel kell számolni a Röszke-Horgos és a Tompa-Kelebia közúti átkelőknél is. Indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni az aktuális határhelyzetről, aki pedig teheti, válassza a kisebb, kevésbé forgalmas határátkelőket.

várakozás
határ
sor
Röszke
Horgos

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.