Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Határozatok, pályázatok, tervek - az MNT munkája a rendkívüli állapot idején

2020-06-03
22:48
2020-06-03
23:09
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Nemzeti Tanács működését is befolyásolta a rendkívüli helyzet, de a technikai újításoknak és a pontos munkának köszönhetően az MNT a lehető legjobban alkalmazkodott a körülményekhez.

Számos intézmény, egyesület és szervezet munkája csökkent a minimumra vagy lehetetlenedet el a Szerbiát és a világot sújtó koronavírus járvány miatt. A Magyar Nemzeti Tanács működését is befolyásolta a rendkívüli helyzet, de a technikai újításoknak és a pontos munkának köszönhetően az MNT a lehető legjobban alkalmazkodott a körülményekhez. Erről valamint a magyar nyelvű óvoda építési munkálatairól is beszélt Közügyek című műsorunkban Hajnal Jenő.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke kitért arra is, hogy a vajdasági magyarok számára Trianon a létet, az anyanyelvet, a hitet, a megmaradást és a szülőföldön való boldogulást jelenti. Mindezt Trianon fájdalmas csodáinak nevezte.

„A fájdalom az, ami történt 100 évvel ezelőtt, a csoda, hogy megmaradtunk, itt maradtunk. Megerősödött ez a közösség. Egy olyan folyamat indult el 10 évvel ezelőtt, amely a nemzeti összefogásnak, a nemzeti összetartozásnak, az egységes nemzet erősödését tűzte ki maga elé. Ebben boldog, büszke magyarként nem csak résztvevői vagyunk, hanem haszonélvezői is, és ami ennél fontosabb, egy új magyar világnak, a jövő építői is.”

Hajnal Jenő
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
összetartozás
anyanyelv
Trianon
megmaradás
szülőföld

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.