Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Határtalan advent

2022.12.04
09:36
2022.12.04
16:15
Forrás
Pannon RTV
Teljesen megtelt az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élőzenés adventi jótékonysági koncertjére. Az esemény immár több éve varázsolja szebbé az ünnepvárás időszakát a községben.

A koncert a moholi hittanosok által előadott betlehemi játékkal vette kezdetét.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A jótékonysági koncert belépője önkéntes adomány volt, amelyet idén a moholi, több mint 200 főt számláló hittanos közösség részére ajánlottak fel a fellépők.

Világos Miklós, plébános, Szent György Római Katolikus Templom, Mohol: „Mindenképpen nagy öröm számunkra, hogy ránk gondoltak, hiszen egy kis közösségnek minden támogatás, nemcsak anyagi, hanem erkölcsi támogatás is nagyon jól jön. Nagy öröm, ezzel együtt nagy erő is, hogyha gondolnak rá, mondjuk a fővárosból vagy Budapestről.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az eredetileg moholi származású Fehér Nóra 12 éve a Kormorán Együttes énekesnője, valamint a Győri Nemzeti Színház színésze. Felvidéki és anyaországi zenésztársaival különleges élőzenés koncerttel örvendeztették meg az adai közönséget.

Fehér Nóra fontosnak tartja, hogy saját közösségnek élményt tudjon visszaadni: „Nagyon sok gyűjtést lehet manapság szervezni, viszont talán az egy picit egyedi, hogy én szerettem volna Ada községben élő embereknek, akik itt tevékenykednek, az itt működő szervezeteknek, egyesületeknek segíteni, ugyanúgy, ahogy gyerekként ők is segítettek nekem. Talán ebből fakadt ez az egész ötlet.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A hazaszeretet csodálatos köntösbe öltöztetett formája a jótékonysági koncert – fogalmazott Barna Kolozsi Valéria az adai Szarvas Gábor Könyvtár igazgatója, akik immáron ötödik alkalommal látják vendégül az eseményt: „Azt hiszem, hogy a közönség legjobban bizonyítja, hogy nagyon nagy jelentősége van, mert mindig év végén talán el vagyunk mással foglalva. Nóra emlékeztet bennünket, hogy közeleg az ünnep, és segít nekünk abban, hogy ráhangolódjunk az ünnepre. Azt hiszem, a közönség is ezért tér vissza, mert itt visszatérő közönség van.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Határtalan advent címet viselő koncert alkalmával összesen 135 ezer dinár gyűlt össze az önkéntes adományoknak köszönhetően.

advent
Fehér Nóra
Ada
Világos Miklós
Barna Kolozsi Valéria
Szarvas Gábor Könyvtár Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.