Ugrás a tartalomra

Határtalan advent

2022.12.04
09:36
2022.12.04
16:15
Forrás
Pannon RTV
Teljesen megtelt az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élőzenés adventi jótékonysági koncertjére. Az esemény immár több éve varázsolja szebbé az ünnepvárás időszakát a községben.

A koncert a moholi hittanosok által előadott betlehemi játékkal vette kezdetét.

A jótékonysági koncert belépője önkéntes adomány volt, amelyet idén a moholi, több mint 200 főt számláló hittanos közösség részére ajánlottak fel a fellépők.

Világos Miklós, plébános, Szent György Római Katolikus Templom, Mohol: „Mindenképpen nagy öröm számunkra, hogy ránk gondoltak, hiszen egy kis közösségnek minden támogatás, nemcsak anyagi, hanem erkölcsi támogatás is nagyon jól jön. Nagy öröm, ezzel együtt nagy erő is, hogyha gondolnak rá, mondjuk a fővárosból vagy Budapestről.”

Az eredetileg moholi származású Fehér Nóra 12 éve a Kormorán Együttes énekesnője, valamint a Győri Nemzeti Színház színésze. Felvidéki és anyaországi zenésztársaival különleges élőzenés koncerttel örvendeztették meg az adai közönséget.

Fehér Nóra fontosnak tartja, hogy saját közösségnek élményt tudjon visszaadni: „Nagyon sok gyűjtést lehet manapság szervezni, viszont talán az egy picit egyedi, hogy én szerettem volna Ada községben élő embereknek, akik itt tevékenykednek, az itt működő szervezeteknek, egyesületeknek segíteni, ugyanúgy, ahogy gyerekként ők is segítettek nekem. Talán ebből fakadt ez az egész ötlet.”

A hazaszeretet csodálatos köntösbe öltöztetett formája a jótékonysági koncert – fogalmazott Barna Kolozsi Valéria az adai Szarvas Gábor Könyvtár igazgatója, akik immáron ötödik alkalommal látják vendégül az eseményt: „Azt hiszem, hogy a közönség legjobban bizonyítja, hogy nagyon nagy jelentősége van, mert mindig év végén talán el vagyunk mással foglalva. Nóra emlékeztet bennünket, hogy közeleg az ünnep, és segít nekünk abban, hogy ráhangolódjunk az ünnepre. Azt hiszem, a közönség is ezért tér vissza, mert itt visszatérő közönség van.”

A Határtalan advent címet viselő koncert alkalmával összesen 135 ezer dinár gyűlt össze az önkéntes adományoknak köszönhetően.

advent
Fehér Nóra
Ada
Világos Miklós
Barna Kolozsi Valéria
Szarvas Gábor Könyvtár Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

07:27, Frissítve: 07:39

A nap, ami csak négyévente jön el: február 29

Február az év legfurcsább hónapja. Nemcsak azért, mert rövidebb a többinél, hanem azért is, mert négyévente az egész naptárt megbolondítja: februárban van ugyanis a szökőnap, hivatalosan a szökőév toldaléknapja.
07:14, Frissítve: 07:21

A haltenyésztés új irányvonalai

A klímaváltozás okozta vízhiány, a halbetegségek, valamint a madarak okozta károk keserítik a haltenyésztők mindennapjait – hallatszott el az ágazatban dolgozók nemzetközi konferencián Nagybecskereken.

Népszerű