Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Hatvan felettiek szörfölnek

2019-07-31
10:23
2019-07-31
16:11
Forrás
Pannon RTV
15 szépkorú részvételével ismét megszervezték az ingyenes számítógép használói képzést a 60 év felettiek számára Magyarkanizsán.

A Kárpát-medencei szintű projekt megvalósulását a magyar kormány támogatja, anyaországi partnere a KárpátHáló Egyesület, megszervezésében pedig a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény segédkezett.

Paulik Gizella szerint nyugdíjaskorban sem árt, ha újat tanul az ember: „Én azért jöttem el erre a képzésre, mert ugyan valamennyit értek hozzá, mert az unokáim, lányom segítenek, de vannak olyan dolgok, amiket én nem tudok. Most látom csak, hogy vannak dolgok, amikről fogalmam sincs és gondoltam, hogy majd itt szert teszek további tudásra.”

A 15 hallgató számára 30 iskolai óra keretében szervezték meg a képzést. Sarnyai Károly, előadó: „A szépkorúaknak ez a sokadik alkalommal megszervezett informatikai képzés, alaptudást fognak elsajátítani. A számítógép kezelés alapjait, az internetezést, az interneten való böngészés alapjait és szövegszerkesztési alapot is kapnak.”

A program az időskorúak számára életminőségük javítását szolgálja. Az információszerzés és a kapcsolatképzés végén a magyarországi felnőttképzési törvény által előírt oklevelet kapnak.

hatvan
szépkorú
számítógép
Magyarkanizsa
Cnesa

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.