Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Hatvan felettiek szörfölnek

2019-07-31
10:23
2019-07-31
16:11
Forrás
Pannon RTV
15 szépkorú részvételével ismét megszervezték az ingyenes számítógép használói képzést a 60 év felettiek számára Magyarkanizsán.

A Kárpát-medencei szintű projekt megvalósulását a magyar kormány támogatja, anyaországi partnere a KárpátHáló Egyesület, megszervezésében pedig a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény segédkezett.

Paulik Gizella szerint nyugdíjaskorban sem árt, ha újat tanul az ember: „Én azért jöttem el erre a képzésre, mert ugyan valamennyit értek hozzá, mert az unokáim, lányom segítenek, de vannak olyan dolgok, amiket én nem tudok. Most látom csak, hogy vannak dolgok, amikről fogalmam sincs és gondoltam, hogy majd itt szert teszek további tudásra.”

A 15 hallgató számára 30 iskolai óra keretében szervezték meg a képzést. Sarnyai Károly, előadó: „A szépkorúaknak ez a sokadik alkalommal megszervezett informatikai képzés, alaptudást fognak elsajátítani. A számítógép kezelés alapjait, az internetezést, az interneten való böngészés alapjait és szövegszerkesztési alapot is kapnak.”

A program az időskorúak számára életminőségük javítását szolgálja. Az információszerzés és a kapcsolatképzés végén a magyarországi felnőttképzési törvény által előírt oklevelet kapnak.

hatvan
szépkorú
számítógép
Magyarkanizsa
Cnesa

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.