Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Hatvan felettiek szörfölnek

2019.07.31
10:23
2019.07.31
16:11
Forrás
Pannon RTV
15 szépkorú részvételével ismét megszervezték az ingyenes számítógép használói képzést a 60 év felettiek számára Magyarkanizsán.

A Kárpát-medencei szintű projekt megvalósulását a magyar kormány támogatja, anyaországi partnere a KárpátHáló Egyesület, megszervezésében pedig a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény segédkezett.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Paulik Gizella szerint nyugdíjaskorban sem árt, ha újat tanul az ember: „Én azért jöttem el erre a képzésre, mert ugyan valamennyit értek hozzá, mert az unokáim, lányom segítenek, de vannak olyan dolgok, amiket én nem tudok. Most látom csak, hogy vannak dolgok, amikről fogalmam sincs és gondoltam, hogy majd itt szert teszek további tudásra.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A 15 hallgató számára 30 iskolai óra keretében szervezték meg a képzést. Sarnyai Károly, előadó: „A szépkorúaknak ez a sokadik alkalommal megszervezett informatikai képzés, alaptudást fognak elsajátítani. A számítógép kezelés alapjait, az internetezést, az interneten való böngészés alapjait és szövegszerkesztési alapot is kapnak.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A program az időskorúak számára életminőségük javítását szolgálja. Az információszerzés és a kapcsolatképzés végén a magyarországi felnőttképzési törvény által előírt oklevelet kapnak.

hatvan
szépkorú
számítógép
Magyarkanizsa
Cnesa

Most

18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.
16:14

Öten sérültek meg egy autóbalesetben

Öt személy sérült meg egy autóbalesetben Doljevac környékén ma délután. A Niš-Doljevac autópályán egy belgrádi rendszámtáblájú személygépkocsi ismeretlen okokból lerepült az útról és a védőkorlátba ütközött.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.