Ugrás a tartalomra
nbs.rs

A házhoz szállítás költségeit a külföldi cégek is csak dinárban fizettethetik meg

2021.09.23
11:11
Forrás
Magyar Szó
Ez olvasható a Szerbiai Nemzeti Bank közleményében.

A pénzintézet a törvényellenes megfizettetésekre reagált, az utóbbi hetekben ugyanis több olyan eset is történt, amikor az ételrendeléseket teljesítő külföldi kiszállítók euróban fizettették meg a rendelőkkel a szolgáltatásaikat. A központi bank megerősítette, hogy ezzel megsértették az országban érvényben levő törvényt, a hazai és külföldi lakosok, illetve cégek között létrejött üzletek megfizettetését ugyanis dinárban kell lebonyolítani. Ellenkező esetben a gazdasági személyeket 100 ezertől 2 millió dinárig terjedő pénzbírsággal terhelhetik, a cég felelős személyére pedig 5000–150 000 dináros büntetést róhatnak ki.

házhoz szállítás
Szerbiai Nemzeti Bank

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.