Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Házi betegápolási tanfolyam kezdőknek is

2020-02-10
21:58
2020-02-11
16:09
Forrás
Pannon RTV
Többek között a Heimlich-fogást is megtanulhatják azok, akik részt vesznek a zentai Vöröskereszt házi betegápolási tanfolyamán.

A már ötödik éve rendszeresen megszervezett kurzus hétfőn kezdődött a szervezet Posta utcai irodájában.

Maszkok, eszköztárolók, egy ágy és még számos egészségügyi felszerelés várta a Vöröskereszt kurzusára jelentkezőket Zentán. Kovács Ágnes Oromhegyesről érkezett a tanfolyamra: „Pozitívan fogom fel, és örülök neki, hogy van lehetőségem elvégezni. Örülök neki, hogy éppen itthon vagyok, novemberben hazajöttem, és van lehetőségem elvégezni a tanfolyamot.”

A tanfolyamot egészségügyben járatlanok számára hirdették meg, ami azt jelenti, hogy az alapvető műveletektől kezdődik a tananyag - mondta el Zabos Perpauer Vera, a zentai Vöröskereszt oktatója. A jelentkezők egyebek mellett megtanulhatták a Heimlich-fogást és az infúziócserét.

Zabos Perpauer Vera, oktató, Vöröskereszt, Zenta: „Négy délután tartjuk, körülbelül négy órától este nyolc óráig, de általában maradunk este 9-10 óráig. Körülbelül 60-70 százalék gyakorlat, mert azon van a hangsúly. Amit egyszer gyakorlatban megtanulunk, az megmarad, de ha csak elmondjuk, az vagy megmarad, vagy nem. Minden azon múlik, hogy minél többet tudjanak begyakorolni.”

A betegápolási tanfolyam díja 5 ezer dinár. A résztvevők a kurzus végén elismerő oklevélben részesülnek.

betegápolás
Zenta
Vöröskereszt
tanfolyam

Most

07:10

Ma is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű