Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Helyi összefogással felújítják a felsőhegyi Művelődési Otthont

2018.11.03
15:41
2018.11.03
17:17
Forrás
Pannon RTV
A felsőhegyi Önkéntes Központ és a Népdalbarátok Klubja kezdeményezésére októberben indult felújítási akció adományokból és jótékonysági bálokon összegyűjtött pénzből valósul meg.

Farkas Klára szinte minden nap segédkezik a Művelődési Otthon felújításában: „Eljövök, itt vagyok mindig, ha kell. Ráérek, mert nyugdíjas vagyok, és kicsit néha szponzorálom őket, amivel vagy amennyivel bírom.”

Az akció népszerű a fiatalok körében is, sokan részt vesznek a felújítási munkálatokban. Kopasz Etelka, vezető, Népdalbarátok Klubja, Felsőhegy: „Szerintem mindenkinek van még utánpótlása, sajnos, hogy a falu nagyon elvándorolt, és nagyon nehéz ezt az egészet összetartani, és mi próbáltunk ezért összekapaszkodni, hogy legalább még a maradandó értékeinket továbbítsuk.”

Az októberben szervezett bál nagy sikert aratott a szervezők és a résztvevők körében is. Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „140 személy jött el bálra, telt ház lett és zömében annak nagyon örülök, hogy felsőhegyiek, és zömében a fiatalok, hogy végre felismerték, hogy a faluban összefogással sok mindent elérhetünk, és tehetünk ezért a Művelődési házért.”

A civil szervezetek február végére egy jótékonysági farsangi bált terveznek, hogy a befolyt összegből felújíthassák az épület többi részét is. A jótékonysági akcióhoz minden támogatást szívesen fogadnak a szervezők.

Felsőhegy
művelődési otthon
önkéntes

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.