Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A helyiek attól félnek, hogy a hideg idő beköszöntével újabb házakat tesznek tönkre az illegális bevándorlók

2022.09.20
15:22
2022.09.20
16:15
Forrás
Pannon RTV
Nem csökken a migrációs nyomás a szerb-magyar-román hármashatár csücskében. Majdányon és Rábén továbbra is több száz illegális bevándorló tanyázik.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szinte csak migránsokkal lehet találkozni Majdány és Rábé utcáin. A szerb-magyar-román hármashatár csücskében található falvakban lakók szerint egyre több illegális bevándorló érkezik a két településre. Sok házat már teljesen tönkre is tettek. A Rábén élő Horvát Mária szerint a migránsok agresszívek, a tél közeledtével pedig csak még rosszabb helyzetre lehet számítani. „Dobálják a kaput, nézik, hogy hol van villany, hogy hova mehetnének be. Borzasztó, hogy milyenek. Én már félek a téltől, hogy majd mi lesz velünk. itt ebbe a kis faluba én nem tudom, hogy mi lesz. Borzasztó, nem lesz ennek jó vége.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A migránsok Nyugat-Európába akarnak eljutni, Magyarországon keresztül. A határkerítés azonban nagy gondot jelent számukra. Többen hetek óta Majdányon tanyáznak, de kitartóan próbálkoznak. „Néhányan Németországba, néhányan pedig Hollandiába akarunk menni. Szíriából és Jemenből jöttünk. Nagyjából 15-en lehetünk, és Magyarországra akarunk átjutni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A helyiek becslése szerint csak Majdány és Rábé környékén mintegy félezer migráns tartózkodhat. Sokan a két falu közötti elhagyatott raktárépületben húzzák meg magukat, de a határmenti bozótosban is sokan bujkálnak.

bevándorlás
migráció

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.