Ugrás a tartalomra

A helyiek attól félnek, hogy a hideg idő beköszöntével újabb házakat tesznek tönkre az illegális bevándorlók

2022.09.20
15:22
2022.09.20
16:15
Forrás
Pannon RTV
Nem csökken a migrációs nyomás a szerb-magyar-román hármashatár csücskében. Majdányon és Rábén továbbra is több száz illegális bevándorló tanyázik.

Szinte csak migránsokkal lehet találkozni Majdány és Rábé utcáin. A szerb-magyar-román hármashatár csücskében található falvakban lakók szerint egyre több illegális bevándorló érkezik a két településre. Sok házat már teljesen tönkre is tettek. A Rábén élő Horvát Mária szerint a migránsok agresszívek, a tél közeledtével pedig csak még rosszabb helyzetre lehet számítani. „Dobálják a kaput, nézik, hogy hol van villany, hogy hova mehetnének be. Borzasztó, hogy milyenek. Én már félek a téltől, hogy majd mi lesz velünk. itt ebbe a kis faluba én nem tudom, hogy mi lesz. Borzasztó, nem lesz ennek jó vége.

A migránsok Nyugat-Európába akarnak eljutni, Magyarországon keresztül. A határkerítés azonban nagy gondot jelent számukra. Többen hetek óta Majdányon tanyáznak, de kitartóan próbálkoznak. „Néhányan Németországba, néhányan pedig Hollandiába akarunk menni. Szíriából és Jemenből jöttünk. Nagyjából 15-en lehetünk, és Magyarországra akarunk átjutni.”

A helyiek becslése szerint csak Majdány és Rábé környékén mintegy félezer migráns tartózkodhat. Sokan a két falu közötti elhagyatott raktárépületben húzzák meg magukat, de a határmenti bozótosban is sokan bujkálnak.

bevándorlás
migráció

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.