Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A helyiek attól félnek, hogy a hideg idő beköszöntével újabb házakat tesznek tönkre az illegális bevándorlók

2022.09.20
15:22
2022.09.20
16:15
Forrás
Pannon RTV
Nem csökken a migrációs nyomás a szerb-magyar-román hármashatár csücskében. Majdányon és Rábén továbbra is több száz illegális bevándorló tanyázik.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Szinte csak migránsokkal lehet találkozni Majdány és Rábé utcáin. A szerb-magyar-román hármashatár csücskében található falvakban lakók szerint egyre több illegális bevándorló érkezik a két településre. Sok házat már teljesen tönkre is tettek. A Rábén élő Horvát Mária szerint a migránsok agresszívek, a tél közeledtével pedig csak még rosszabb helyzetre lehet számítani. „Dobálják a kaput, nézik, hogy hol van villany, hogy hova mehetnének be. Borzasztó, hogy milyenek. Én már félek a téltől, hogy majd mi lesz velünk. itt ebbe a kis faluba én nem tudom, hogy mi lesz. Borzasztó, nem lesz ennek jó vége.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A migránsok Nyugat-Európába akarnak eljutni, Magyarországon keresztül. A határkerítés azonban nagy gondot jelent számukra. Többen hetek óta Majdányon tanyáznak, de kitartóan próbálkoznak. „Néhányan Németországba, néhányan pedig Hollandiába akarunk menni. Szíriából és Jemenből jöttünk. Nagyjából 15-en lehetünk, és Magyarországra akarunk átjutni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A helyiek becslése szerint csak Majdány és Rábé környékén mintegy félezer migráns tartózkodhat. Sokan a két falu közötti elhagyatott raktárépületben húzzák meg magukat, de a határmenti bozótosban is sokan bujkálnak.

bevándorlás
migráció

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.