Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Martinek Imre

Hertelendyfalván is megemlékeztek 1956 hőseiről

2022.10.25
11:20
2022.10.25
11:26
Forrás
Pannon RTV
Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékeztek Hertelendyfalván a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben.

Az elnöki köszöntő és a Himnusz eléneklése után 1956 és Kárpátalja címmel tartott előadást Vaskeba Hajnalka történész, a Petőfi Sándor Program Dél-Bánátban tevékenykedő ösztöndíjasa. A közönség nagy érdeklődéssel kísérte figyelemmel a kivetítéssel gazdagított prezentációt.

Az előadás után az egyesület ifjú tagjai ünnepi irodalmi összeállítással tisztelegtek a forradalmi események előtt, majd ezt követően égő mécsest helyeztek el az udvarban levő kopjafánál. A hősök emlékére a kopjafánál elhelyezett virágcsokorral, főhajtással és a Székely Himnusz eléneklésével ért véget az esemény.

Hertelendyfalva
1956-os forradalom és szabadságharc

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű