Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pannon RTV/Huszár Krisztián)

Hét évtized alatt 14 évvel emelkedett az átlagéletkor Szerbiában

2019-01-23
11:00
2019-01-23
14:44
Forrás
Szerbiai RTV
2060-ig az ötödével csökkenhet Szerbia lakossága a 2015-ös adatokhoz viszonyítva - figyelmeztetnek a demográfusok a rossz népszaporulati mutatók miatt.

Ez azt vonná maga után, hogy 100 munkavállalónak kellene majd eltartania 60 nyugdíjast. Ez a gond nyomasztja a legtöbb kelet-európai országot is. Az elmúlt évtizedekben a fiatalok száma a felére csökkent, míg az időseké megháromszorozódott - nyilatkozta Ljiljana Sekulić, a Köztársasági Statisztikai Hivatal vezetője a szerb közmédiának. Elmondta, ezek az adatok azt jelentenék, hogy 40 év múlva az ország minden harmadik lakója idősebb lenne 65 évnél.

Szerbia
átlagéletkor

Most

20:15, Frissítve: 20:31

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Becslések szerint több mint százezer ember gyűlt össze ma Belgrádban a köztársasági parlament épülete előtt a Szerbia jövője kampánysorozat központi rendezvényén.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.