Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hétfőtől lehet beíratni a kis elsősöket

2018-03-29
19:40
Forrás
021.rs
Ősszel körülbelül annyian kezdik meg az első osztályt Vajdaságban, mint előző szeptemberben.

Szeptemberben mintegy 17.600 vajdasági diák első alkalommal ül be az iskolapadba. Az elsősök száma körülbelül annyi lesz, mint a mostani tanévben. Az általános iskolába való beiratkozás április 2-án, hétfőn kezdődik, és május 31-ig tart. Azok a szülők, akik valamilyen oknál fogva határidőig nem íratják be gyereküket az első osztályba, még az új tanév megkezdése előtt újabb lehetőséget kapnak majd. Azok a gyerekek kezdhetik meg az első osztályt szeptemberben, akik ősszel legalább 6,5, illetve legfeljebb 7,5 évesek, vagyis akik 2011. március 1-je és 2012. február 28-a között születtek.

elsős
beiratkozás

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.