Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Hétfőtől Pető-kurzus Szabadkán

2023.01.17
19:46
Forrás
Közlemény
A 2023. január 23-án, hétfőn kezdődő, két héten át tartó kurzus Szabadkán, a Vackor Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény (Radić fivérek utca 67.) épületében fog zajlani.

A Szekeres László Alapítvány szervezésében, a VM4K tevékenységének szerves részeként ismét megszervezésre kerül a budapesti székhelyű Semmelweis Egyetem Pető András Karának intenzív kurzusa, amely a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára nyújt lehetőséget.

A kéthetes időszakban szűrővizsgálatokra, új személyek felvételére is sor kerül. Ezekre az alkalmakra a szakemberek a központi idegrendszer-sérüléssel rendelkező gyermekeket, valamint a szklerózis multiplex, Parkinson-kór, stroke, agyvérzés vagy baleset következtében kialakult idegrendszeri sérüléssel élő felnőtteket várnak. A szűrésre egész Vajdaság területéről jelentkezhetnek.

A szűrésre a Szekeres László Alapítvány–VM4K munkatársánál a 024/670-010-es telefonszámon lehet jelentkezni hétköznaponként délelőtt 9 órától délután 3 óráig.

A fejlesztés a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Szekeres László Alapítvány szervezésében.

Pető-kurzus
Szabadka
Vackor
Vackor Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény

Most

19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.
17:54, Frissítve: 20:31

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.