Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hétköznapi hősök

2019-06-15
17:29
2019-06-15
19:19
Forrás
Pannon RTV
2019 nyarán zárul a Hétköznapi hősök című mintaprojekt második köre Vajdaságban.

A program célja, hogy általános és középiskolai diákok tanáraik segítségével helytörténeti kutatásokat végezzenek. A második körre érkeztek Péterrévéről, Óbecséről, Horgosról, Tóthfaluból, Nagykikindáról és Kisoroszról is. A diákok a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet székházában számoltak be kutatási eredményeikről.

Vázsonyi Csilla, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „A Hétköznapi hősök című mintaprojektben először is tanárokat kértünk föl, hogy vegyenek részt, állítsanak fel diák csapatokat, és velük bonyolítsanak le helytörténeti kutatást. Az első körben még csak két csapatunk volt, most másodszorra valósítottuk meg ezt a projektet és most hat csapattal vettek részt a fölkészítő tanárok, aminek nagyon örültünk.”

Vázsonyi Csilla
Hétköznapi hősök

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.