Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hétköznapi hősök

2019-06-15
17:29
2019-06-15
19:19
Forrás
Pannon RTV
2019 nyarán zárul a Hétköznapi hősök című mintaprojekt második köre Vajdaságban.

A program célja, hogy általános és középiskolai diákok tanáraik segítségével helytörténeti kutatásokat végezzenek. A második körre érkeztek Péterrévéről, Óbecséről, Horgosról, Tóthfaluból, Nagykikindáról és Kisoroszról is. A diákok a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet székházában számoltak be kutatási eredményeikről.

Vázsonyi Csilla, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „A Hétköznapi hősök című mintaprojektben először is tanárokat kértünk föl, hogy vegyenek részt, állítsanak fel diák csapatokat, és velük bonyolítsanak le helytörténeti kutatást. Az első körben még csak két csapatunk volt, most másodszorra valósítottuk meg ezt a projektet és most hat csapattal vettek részt a fölkészítő tanárok, aminek nagyon örültünk.”

Vázsonyi Csilla
Hétköznapi hősök

Most

14:36

Mehetünk strandolni a hétvégén

Jelentős felmelegedés kezdődik vidékünkön, strandidő lesz - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az előrejelzések szerint a hétvégén a hőmérő higanyszála a 32 fokot is elérheti.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.