Ugrás a tartalomra
Vajdasági RTV

Hétköznapi missziónk Jézussal - Magyarság a hivatásunk

2020-03-07
17:41
2020-03-07
19:16
Szabadkán és Csantavéren tartott előadást Dr. Csókay András, budapesti, de világszerte gyógyító, nemzetközi hírű idegsebész, agykutató.
Vajdasági RTV

A Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében a Hétköznapi missziónk Jézussal - Magyarság a hivatásunk című előadásra több százan voltak kíváncsiak egész Vajdaságból. Dr. Csókay András volt egyébként a vezetője annak magyar orvoscsoportnak, amely sikeresen szétválasztotta a fejüknél összenőtt, bangladesi sziámi ikerpárt. A több mint 30 órás műtétet a dakkai központi katonai kórházban folytatta le egy 35 fős magyar csapat. Az ismert orvos Szubjektív című műsorunk felvételén egyebek között az orvosi hivatás és a hit kapcsolatáról is beszélt.

Dr. Csókay András, idegsebész, Magyarország: Amikor mi mély imádságban vagyunk, vagy lelkiismeretet vizsgálunk, mert az a mély imádság, csak mi keresztények azt így hívjuk mély imádság, akkor kivel találkozunk, mivel találkozunk szembe? A bennünk élő igazsággal, és ez nemcsak erkölcsi vagy hitbeli igazságokat jelent, hanem a maga saját kis tudományos tárházunknak az igazságait is. Ne csodálkozz azon, hogy akkor kapsz kreatív ötletet, akkor jön intuitív ötlet belőled, ami ugrásszerűen növeli, javítja meg az életminőségedet. Jobb gyógyító leszel, jobb édesanya, jobb édesapa, ezek az ötletek mély imádságban, mély lelkiismeret vizsgálatban születnek.

Hétköznapi missziónk Jézussal
Magyarság a hivatásunk
Dr. Csókay András
idegsebész
agykutató
Keresztény Értelmiségi Kör

Most

18:46, Frissítve: 19:00

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.