Ugrás a tartalomra

A hétvégén jön a lehűlés!

2017-08-11
18:31
2017-10-04
12:19
Vasárnap csak 23 fokot mérhetünk.

A hétvégén véget ér a forróság térségünkben. Az előrejelzések szerint vasárnap már csak 23 fok körül alakul a nappali maximális hőmérséklet. A betegek számára egy különösen nehéz hétvége következhet.

Péntek kora délután még 40 fok körüli hőmérsékleteket mértek Zentán, a hétvégén azonban jelentősen lehűl a levegő és szombaton 33, míg vasárnap már csak 23 fokos maximális hőmérséklettel számolhatunk a meteorológusok szerint. Van, aki várja a lehűlést. Ljiljak Duško, Zenta: „Az időjárás, mint időjárás, nyár van, minden esetre várjuk, hogy egy kicsit lehűljön.”

A hétvégi lehűlés azonban rossz hír azoknak, akik kedvelik a meleget és a strandot. Horváth Hédi, Zenta: „Dolgozni is könnyebb, meg bármilyen más tevékenységet is könnyebb végezni hidegben, viszont én alapjaiban meleget szerető ember vagyok, így nekem ez sem jelentett gondot.”

A jelentős időjárásbeli változások komolyan megviselhetik a szívbetegek és az asztmások szervezetét. Ilyenkor általában megnövekszik az infarktusok száma, ezért nekik különösen oda kell figyelniük. Dr. Vasas Mihály, igazgató, Zentai Kórház: „Csak a kora reggeli órákban és késő este menjenek ki, a betegek csak az egészségi állapotuknak megfelelően végezzenek aktivitást, és azt tényleg csak a kora reggeli vagy a késő esti órákban.”

A nagymértékű lehűlés szelet és vasárnapra esőt is hoz. A Hidrometeorológiai Intézet Dél- és Kelet-Szerbiára adott ki figyelmeztetést. Ott 30-40 mm-es csapadékot várnak. Míg szombatról vasárnapra virradó éjszakán heves záporok, viharok lehetnek.

A hétvégén jön a lehűlés!

lehülés
hétvége
időjárás
nyár

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.