Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

A hétvégén is zajlott az újraoltás Csantavéren és Bajmokon

2021.04.04
16:59
2021.04.04
20:30
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén is várták újraoltásra a rendkívüli oltási akcióban résztvevőket Csantavéren és Bajmokon.

A kínai Sinopharm által gyártott koronavírus elleni védőoltás második dózisát azok a 60 évnél idősebb személyek kapták meg, akik három héttel korábban már felvették az elsőt.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Már kora reggel is várakoztak az újraoltásra a csantavéri oltópont előtt.

A bácskeresztúri Szálák Gizella szinte minden családtagja megfertőződött már a koronavírussal, így ő is. Azért jelentkezett az oltásra, mert el szeretné elkerülni, hogy ez megint megtörténjen.

„Muszáj beoltatnunk magunkat, mert különben csak terjed ez a vírus. Mi lesz akkor? Most már a fiatalokat is nagyon fertőzi, nem csak az idősebbeket, és pláne mi idősebbek vagyunk, akkor muszáj oltakozni.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az első dózis felvétele után szinte teljesen tünetmentes volt a csantavéri Orovec Julianna. Abban bízik, hogy ez most is így lesz.

„Azért döntöttem úgy, hogy felveszem a védőoltást, mert gyerekekkel dolgozom, és tudom, hogy akár én is lehetek fertőző veszélyes. Nagy előny az, hogy ezt Csantavéren megoldották, mivel munka mellett nem olyan könnyű összeegyeztetni az időpontot a városban folyó oltakozással.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Komolyabb mellékhatással senki nem fordult orvoshoz a vakcina felvételét követően - mondták az illetékesek. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a második adag oltást is ugyanott kapják meg az érintettek, ahol az elsőt is felvették.

Szedlár Hedvig, a csantavéri Egészségház főnővére: „Tegnap 171 vakcinát adtunk be, zökkenőmentesen folyt az oltás. Ma 150-et várunk és kellett volna holnap még 15 személyt beoltanunk, azonban ezt sikerült kedden véghez vinni.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Három héttel ezelőtt a rendkívüli észak-bácskai oltást azért szervezték meg, mert az országos és más városok átlagához képest itt kevesebb volt azok száma, akik felvették a koronavírus elleni védőoltást.

A hétvégét követően Csantavéren kedden lesz megint újraoltás.

Csantavér
újraoltás
rendkívüli oltás
vakcina
koronavírus

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.